Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MATE: screensaver a napájení monitoru, když je video na full screen  (Přečteno 1550 krát)

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
Dobrý den,
když ve firefoxu spustím nějaké video např. z youtube na full screen, tak se mi po 5 minutách zapne spořič obrazovky nebo po 10 minutách vypne monitor. Podle toho co zapnu nebo vypnu přes nastavení spořiče a správy napájení.

Nevíte někdo, jak systém nastavit tak, aby se to nedělo pokud je spuštěné video?

Co jsem dohledal návody, tak většina to řeší globálně pro celý systém přes správu spořiče nebo napájení. Na notebooku se ale při některých operacích hodí, aby se monitor vypínal.

Jestli se to děje i při sledování videa např přes vlc jsem zatím netestoval, protože zatím na notebooku nemám žádná videa. Ale předpokládám, že to asi bude obdobný problém.

Cuore

• Závislák
Re:MATE: screensaver a napájení monitoru, když je video na full screen
« Odpověď #1 kdy: 21 Července 2015, 16:35:31 »
A to ja predpokladam opak. VLC ti spusti i video ze site, tak to otestuj a uvidis.

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Července 2015, 17:38:09 »
Máš pravdu, přes VLC není problém, takže je to asi čistě firefox nebo flashplayer problém.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Července 2015, 10:18:42 »
Jo tohle se tady už vícekrát řešilo. Myslím že se simulovala akce uživatele apod. např. tady
http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=65937.msg470038#msg470038

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.