Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sloučení oddílů na disku  (Přečteno 2240 krát)

Levin8

• Návštěvník
    • Fórum o dovolené, cestování
Sloučení oddílů na disku
« kdy: 01 Srpna 2015, 14:33:49 »
Ahoj, hrál jsem si trochu s rozdělováním disku a teď mám 40 giga neobsazených a nemůžu s nimi nic dělat. Rád bych je připojil k /dev/sda4, je to nějak možné nebo bych to musel řešit přeinstalací systému a při instalaci systému si to "spravit"?

donny

• Závislák
Re:Sloučení oddílů na disku
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2015, 14:55:55 »
v prvni rade s oddilama machruj z livecd a po dukladne zaloze nejdulezitejsich dat. Pak tedy muzes zkusit zvetsit sda3 doleva, zmensit ho doprava a pak zvetsit ten sda4. Bude to trvat strasne dlouho, pokud se to tedy vsechno povede.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 13 Srpna 2015, 19:48:50 »
v prvni rade s oddilama machruj z livecd a po dukladne zaloze nejdulezitejsich dat. Pak tedy muzes zkusit zvetsit sda3 doleva, zmensit ho doprava a pak zvetsit ten sda4. Bude to trvat strasne dlouho, pokud se to tedy vsechno povede.
Nejsem si jisty, jestli to takto pujde. Je to uz delsi doba, co jsem gparted potreboval a nevim, jestli se nahodou nejake nove funkce neobjevily, ale rozsirovat "doleva" nebyvalo mozne. Na druhou stranu presun byl mozny i historicky, tak proc to delat ve dvou krocich - zbytecna ztrata casu.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 13 Srpna 2015, 20:45:24 »
Teraz som pozeral na gparted a su tam polozky "volne miesto pred oddielom" a volne miesto za oddielom". Cize predpokladam ze by to mohlo ist.(vyskusat to nemozem)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.