Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Firefox a spotreba ram  (Přečteno 3238 krát)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Firefox a spotreba ram
« kdy: 25 Února 2007, 09:07:14 »
Zdravim. Vcera sa mi stala taka vec, ze po asi 9 hod. prace s firefoxom na internete som si vsimol ze zabral 900MB ram a 2GB swap(podla monitora systemu), Pritom v sietovych nastrojoch bolo zobrazene odoslane bajty 26MB a prijate bajty 188MB. Cim mohol zaplnit tu pamat? Zabera pamat firefox aj vam tak rychlo?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #1 kdy: 25 Února 2007, 09:17:30 »
Jak velkou máš nastavenou vyrovnávací paměť?
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

TIBOR

• Závislák
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #2 kdy: 25 Února 2007, 09:35:13 »
Vo firefoxe 10MB.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #3 kdy: 25 Února 2007, 10:28:14 »
No,Firefox mi ve Windowsech žral kolem 60MB (v linuxu jsem to nesledoval)..... Možná to bude nějakej bug... Dělá ti to pořád?
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2007, 10:32:49 »
pravděpodobněji je to chyba nějakého rozšíření než FF, zkuste si projít rozšíření, případně spustit FF bez nich a uvidíte. Na czilla.cz jsou seznamy "problematických" rozšíření

TIBOR

• Závislák
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #5 kdy: 25 Února 2007, 10:37:55 »
Nuz vsimol som si to len vcera. Tak dlho v kuse som ho este namal zapnuty. Inokedy ho pocas dna niekolko krat vypinam.
Vcera si neter na nom pozerala wallpaper na jednej stranke a presla ich niekolko tisic, ale aj tak na tie prenesene data mi nejde do hlavy to obsadenie pamate.
Napriklad teraz mam podla monitoru systemu v ram 35MB, Virtualna pamat 145MB to mam v zalozke procesy pre firefox a v zalozke zdroje pri odkladacom priestore je 0MB.
Este doplnim ze pocas toho chatovala cez orange.sk mozno to zaplnal nejaky flash(?).

Pavelp

• Host
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #6 kdy: 25 Února 2007, 11:32:21 »
Citace: TIBOR
Zdravim. Vcera sa mi stala taka vec, ze po asi 9 hod. prace s firefoxom na internete som si vsimol ze zabral 900MB ram a 2GB swap(podla monitora systemu), Pritom v sietovych nastrojoch bolo zobrazene odoslane bajty 26MB a prijate bajty 188MB. Cim mohol zaplnit tu pamat? Zabera pamat firefox aj vam tak rychlo?
Vsiml jsem si toho taky, vznikne to, kdyz je sezeni delsi a otevre se hodne oken / panelu najednou. Pri parametrech masiny, kterou mam se to dastalo nekolikrat az k "zamrznuti" a nemoznosti ovladat stroj. Nepatral jsem po tom dal, takovy zpusob prace (spousta otevrenych oken) nepouzivam temer vubec.

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #7 kdy: 25 Února 2007, 13:39:57 »
no přesně takhle se velmi často pod wxp a tudíž zřejmě i pod linuxem projevují "problematická" rozšíření  
blíže viz http://jasnapaka.bloguje.cz/289267-firefox-a-pamet.html

TIBOR

• Závislák
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #8 kdy: 25 Února 2007, 14:27:35 »
Zaujimava a poucna stranka a mozno vysvetlenie aj toho mojho prekvapenia, lebo rozsireni mam naozaj dost.

sirkubador

• Aktivní člen
  • *
    • http://minastir.ic.cz
Firefox a spotreba ram
« Odpověď #9 kdy: 25 Února 2007, 14:45:45 »
Ještě doplním, že firefox v jedné verzi papal paměť jako bumbrlíček. Ale to už jse snad půl roku zpátky. U nejnovější verze by se to stávat nemělo, takže to bude s největší pravděpodobností nějaké rozšíření.
"A simple, lightweight linux distribution" (64-bit)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.