Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak aktualizovat aplikace na nejnovější verze ?  (Přečteno 1596 krát)

mikdorak

Jak aktualizovat aplikace na nejnovější verze ?
« kdy: 11 Ledna 2016, 12:52:25 »
Zdravím, již druhý den se pokuším zjistit, jak získat, či reinstalovat starší verze aplikací na nejnověší a stále tomu nemohu přijít na kloub.

Mám Ubuntu 14.04.3 LTS

Příklad 1. Chtěl jsem získat vokoscreen verzi 2.3.0  ( pokud jdu do Centrum Softwarw pro lubuntu, tak je tam ke stažení pouze verze 1.9.0  pokud to nechám vyhledat ve správě balíků synaptic  tak je tam 1.9.2 ) Proč tam není ta nejnovější ?

Příklad 2. Pokoušel jsem se rozchodit Pokerstars přes PlayOnLinux a opět jsem se setkal s nezdarem. Klienta pokerstars jsem sice nainstaloval, ale při spuštění mi to psalo něco ve smyslu váš PlayOnLinux je zastaralý stáhněte si novější verzi ) koukal jsem na videa na youtube, kde je postup jak Pokerstars nainstalovat, nicméně pán má na videou několik verzí PlayOnLinux a já pouze jednu, kterou jsem instaloval opět v  Centrum Softwarw pro lubuntu.

Může mi někdo poradit jak na to pokud je to vůbec možné ?

Děkuji.

juwa2

• Závislák
Re:Jak aktualizovat aplikace na nejnovější verze ?
« Odpověď #1 kdy: 11 Ledna 2016, 13:13:37 »
Ve zdrojích SW jsou většinou - (výjímky jsou např. prohlížeče) pouze verze aplikací aktuální k datu vydání této verze Ubuntu. Tak to prostě je.
Pokud chceš mít nejnovější verze aplikací, musíš aktualizovat na nejnovější verzi Ubuntu.
Nebo si do zdrojů SW sám přidat PPA příslušné aplikace a nainstalovat z Terminálu (pak se bude aplikace aktualizovat automaticky).
Nebo si stáhnout příslušný balíček .deb a nainstalovat ručně jeho otevřením v Centru SW.
http://pkgs.org/download/vokoscreen
« Poslední změna: 11 Ledna 2016, 13:31:26 od juwa2 »

martyj

• Závislák
  • Don't buy a new PC, download a better one !
ASUS K50-IJ/Pentium Dual-Core CPU T4500@2.30GHz/RAM 4 GB/Intel GMA 4500M/Ubuntu 14.04 LTS (64-bit) - GNOME Flashback/puppy

Ventero

• Závislák
Re:Jak aktualizovat aplikace na nejnovější verze ?
« Odpověď #3 kdy: 13 Ledna 2016, 12:05:22 »
A nejdou místo ppa pro jednotlivé aplikace přidat odkazy na repa i pro novější verze systému? Díval jsem se jednou na strukturu tohoto a přijde mi takhle od oka , že by to tak mohlo jít ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.