Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WIN XP cez virtualbox a sda1  (Přečteno 5190 krát)

Rixx

• Stálý člen
  • **
WIN XP cez virtualbox a sda1
« kdy: 19 Února 2007, 20:46:20 »
zdravim. Neviem ci sa to vobec da, Ale cez virtualbox som spojazdnil WinXP. Potreboval by som vsak nejako spristupnit nech vidim ntfs disk sda1 aj v tomto emulovanom WIN. v Linuxe ide v pohode. Da sa to???ak ano tak prosim ako??? Dakujem.

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 20 Února 2007, 13:21:37 »
Udělal jsem vše podle návodu na Wiki a nemohu ve winXP připojit sdílenou složku a ani nevím jak. Chybí mi tam start-nástroje-připojit síťovou složku. Zkoušel jsem to přes ovládací panely, přidat místo v síti a nic. Síť jsem aktivoval v settings netvork na NAT, v XP jsem pak zadal IP získat automaticky před DHCP. Síť se jeví jako zprovozněná, ale na web nefunguje (což ani nepotřebuji, pokud bych si mohl předávat data jinak). Jinak vše funguje O.K. jen když zadám automatic capture, tak zamrzá myš. Rovněž nefunguje CTRL_R pro vyskočení z okna WinXP, což docela vadí.

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Února 2007, 20:46:10 »
Citace: fioler3
Udělal jsem vše podle návodu na Wiki a nemohu ve winXP připojit sdílenou složku a ani nevím jak. Chybí mi tam start-nástroje-připojit síťovou složku. Zkoušel jsem to přes ovládací panely, přidat místo v síti a nic. Síť jsem aktivoval v settings netvork na NAT, v XP jsem pak zadal IP získat automaticky před DHCP. Síť se jeví jako zprovozněná, ale na web nefunguje (což ani nepotřebuji, pokud bych si mohl předávat data jinak). Jinak vše funguje O.K. jen když zadám automatic capture, tak zamrzá myš. Rovněž nefunguje CTRL_R pro vyskočení z okna WinXP, což docela vadí.
No skusil som to podla navodu na wiki. Nainstaluj guestadditions a sprav to podla toho navodu.Ide to uplne super.

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2007, 11:33:55 »
Ano, jde to úplně super, potvrzuji. Jen stále zápasím s tiskem. USB port detekuje tiskárnu, ale netiskne to. Přes síť nevím jak to udělat, příliš to nereaguje na windousácké nastavení. Nemáte v tom někdo nějakou zkušenost?

truhlik

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2007, 12:00:41 »
Ja jsem sprovoznil tiskarnu Canon i350 pripojenou prez USB ve virtualboxu bezproblemu. Stacilo pripojit aktivovat usb a naistalovat driver z cd a bylo to.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=1351
http://www.root.cz/clanky/klonovani-obrazu-a-dva-monitory-v-linuxu
Citace: Otakar
Červi jsou moc milá zvířátka, zvláště když má jejich chovatel výhrady proti chování tučňáků

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Února 2007, 12:16:33 »
USB mi nedekuje tiskárnu Canon ip4200, ovládač má nainstalovaný, ale píše ton attached:

Not permitted to open the USB device, check usbfs options.

Nevíš co s tím, nějaké chmod ....

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2007, 14:05:31 »
Virtualbox mi sice detekuje USB, ale bohužel jen v settings, v global settings to pak píše: invalid setting. Zkoušel jsem postupovat podle http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=53062#p53062 ale ono mount -a mi nefunguje. Nemohl byste mi někdo poradit, co s tím fstabem a jak se do něj dostat?

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 23 Února 2007, 15:20:33 »
Skuste spustit virtualbox y konzoly

gksudo VirtualBox

Ja to spustam tak a ide mi vsetko.

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Února 2007, 18:41:35 »
editace fstab: sudo gedit /etc/fstab
pak vložíš  none /proc/bus/usb usbfs devgid=85,devmode=666 0 0
A potom restartuj počítač. ;)

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 25 Února 2007, 12:53:42 »
Díky to jsem potřeboval vědět. Už to fachčí. Jen prosím o ještě jednu radu, když jsem vše nastavil O.K., tak jsem změnil tapetu plochy a přestal mi jít obraz, nevíte někdo jak spustit win v nouzovém režimu?

Walard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 25 Února 2007, 17:34:37 »
Při startu win ve virtualním počítači použij klávesu F8 - naběhne menu, z kterého spuštíš záchranu.    ;)

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
« Odpověď #11 kdy: 25 Února 2007, 17:45:30 »
Ještě chybí 3D akcelerace :)
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 26 Února 2007, 11:25:27 »
Díky za radu, spustí se mi to v režimu VGA, ale normálně ne, ikonky zamrznou, myš nereaguje, zkoušel jsem přeinstalovat additions, a nic. Chyba se dá opravit novou instalací windows, ale vzhledem k tomu, že jsem to již učinil 2 krát, tak snažně prosím o radu, kdo v tom máte zkušenost. Obraz mi leze někam mimo okno. Rozlišení chci 800*600 ale leza tam pořád 480*640. Nedal by se nějak do windows nastavit grafický adaptér VDA save standardně míst adaptéru virtualboxu, který mi asi nějak selhal? Nejde mi o 3D, spouštím na tom účetnictví.

fioler3

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 26 Února 2007, 16:44:15 »
Tak jsem to nakonec vyřešil tím, že jsem zakázal VirtualBox graphics adapter, tím se tam vrátil zpátka VGA a běží to O.K. Beru to ovšem jen jako nouzové řešení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.