Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje prihlásenie  (Přečteno 1442 krát)

jaroslav.samson

• Návštěvník
Nefunguje prihlásenie
« kdy: 22 Března 2016, 19:36:22 »
Dobrý deň, prosil by som o pomoc. Mám Xubuntu 14.04 a nemôžem sa prihlásiť cez úvodné dialogové okno kde volím užívateľa relácie a zadávam heslo. Po výbere užívateľa (len jeden je, host a iný) zadám správne heslo na správnej klávesnici (do iných terminálov sa prihlásim OK, len do X sa nedá) a vyskočí mi znova to isté okno. Ak zadám úmyselne zlé heslo, objavý sa hlásenie o nesprávnom hesle. Pri inštalácii som na prihlasovanie volil možnosť automaticky - bez hesla. Táto udalosť sa mi stala po niekolkonásobnom vypnutí a zapnutí X alebo teda služby "lightdm" príkazom "sudo stop lightdm" a spustenie príkazom "sudo service lightdm restart" Máte niekto nejaký nápad na odstránenie prihlasovacieho okna, ako sa dostanem do Xubuntu? Dostanem sa tam ešte v GUI? Ako bezpečne zapínať a vypínať GUI? Ďakujem za akékoľvek nápady, riešenia, inšpirácie. Pýtal som sa už j babky "kořenářky", tá mi dala čaj. Neprihlásil som sa síce po ňom do Xubuntu, ale menej ma to trápilo...

jan.rok

• Návštěvník
Re:Nefunguje prihlásenie
« Odpověď #1 kdy: 30 Března 2016, 19:00:52 »
Mám takřka stejný problém: po aktualizaci a restartu mi naběhne přihlašovací obrazovka Unity, po zadání hesla je na chvilku jen kurzor na černé ploše a po chvíli se znovu objeví přihlašovací obrazovka. A tak stále dokola. Přihlášení přes text. konzoli funguje.

Zkoušel jsem různé postupy uváděné na webu:
dpkg -configure -a
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get distro-upgrade
reinstall lightdm

Dál opravdu nevím, zase tolik se v tom neorientuju.
Děkuju za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.