Čau, možná pro tebe mám řešení, měl jsem úplně stejný problém (byl jsem tu pod prezdivkou tigerX, ale zapomnel jsem heslo i e-mail, tak jsem se znovu zaregistroval

) ) ...
To řešení je trochu drastické, ale můžeš to zkusit, pokud nemáš už jinou možnost.
Chvilku jsem byl na Windowsech, ale pak mě to omrzelo a jsem zase na Ubuntu, hned po instalaci jsem začal řešit zvuk (žádné aktualizace apod.), podle těch návodů co jsou tady (nová verze alsa driverů atd.) jsem si to nainstaloval a zvuk šel i ze sluchátek, tak jsem si to krásně všechno nastavil a dal jsem aktualizovat celý systém, po restartu mi ale nešel ani zvuk(jen z interních repro) a celé se to nějak sekalo. Tak jsem znova zformátoval celý HD, dal znovu nainstalovat Ubuntu, zakázal aktualizace a znovu nainstaloval ALSA drivery a zas to všechno jde... tak to zkus... ;o) možná ti to pomůže... sice nevím jak budu aktualizovat Ubuntu ale zvuk mi jde

... zajímalo by mě ale co za update tohle způsobil, že to nešlo ze sluchátek... je to taky A6Rp...
BTW: proč se neudělá nějaký pořádný driver, který tohle řeší, problémy s tím má kdekdo!!!