Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: notebook Asus A6Rp (HDA INTEL ALC 660) - zvuk cez sluchatka [vyřešeno]  (Přečteno 17026 krát)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Asus A6Rp(HDA INTEL ALC 660) - zvuk cez sluchatka
« Odpověď #25 kdy: 09 Ledna 2007, 16:58:22 »
Stale nikto nic? :(

Korbis

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 12 Ledna 2007, 15:45:06 »
Čau, možná pro tebe mám řešení, měl jsem úplně stejný problém (byl jsem tu pod prezdivkou tigerX, ale zapomnel jsem heslo i e-mail, tak jsem se znovu zaregistroval :o) ) ...
To řešení je trochu drastické, ale můžeš to zkusit, pokud nemáš už jinou možnost.
Chvilku jsem byl na Windowsech, ale pak mě to omrzelo a jsem zase na Ubuntu, hned po instalaci jsem začal řešit zvuk (žádné aktualizace apod.), podle těch návodů co jsou tady (nová verze alsa driverů atd.) jsem si to nainstaloval a zvuk šel i ze sluchátek, tak jsem si to krásně všechno nastavil a dal jsem aktualizovat celý systém, po restartu mi ale nešel ani zvuk(jen z interních repro) a celé se to nějak sekalo. Tak jsem znova zformátoval celý HD, dal znovu nainstalovat Ubuntu, zakázal aktualizace a znovu nainstaloval ALSA drivery a zas to všechno jde... tak to zkus... ;o) možná ti to pomůže... sice nevím jak budu aktualizovat Ubuntu ale zvuk mi jde :) ... zajímalo by mě ale co za update tohle způsobil, že to nešlo ze sluchátek... je to taky A6Rp...
BTW: proč se neudělá nějaký pořádný driver, který tohle řeší, problémy s tím má kdekdo!!!

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #27 kdy: 12 Ledna 2007, 15:49:56 »
Citace: Korbis
...byl jsem tu pod prezdivkou tigerX, ale zapomnel jsem heslo i e-mail, tak jsem se znovu zaregistroval...
Uzivatel tigerX byl zaregistrovan z adresy korbis_zavinac_seznam.cz. Muzete si na tuto adresu nechat poslat nove heslo.

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #28 kdy: 12 Ledna 2007, 17:14:36 »
Hm takze format HDD? No neviem, ono mi totiz nesiel zvuk od zaciatku ako som mal cerstve ubundu. Potom mi siel LEN z internych repro ked som hodil do alsaconf parameter uniwill m31.  A po dakom update mi uz fici zvuk stale aj bez toho paramentru, lenze bez sluchadiel.... Co som skusal velekrat bolo ze som odstranil komplet alsu a znova ju nahodil, no stale to iste, takze neviem....
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 23:06:51 od Anna Taliánová »

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #29 kdy: 12 Ledna 2007, 17:27:49 »
...hned po instalaci jsem začal řešit zvuk (žádné aktualizace apod.), podle těch návodů co jsou tady (nová verze alsa driverů atd.) jsem si to nainstaloval a zvuk šel i ze sluchátek, tak jsem si to krásně všechno nastavil a dal jsem aktualizovat celý systém, po restartu mi ale nešel ani zvuk(jen z interních repro) a celé se to nějak sekalo....
S aktualizaci systemu nejspis prislo i nove jadro, ktere prepsalo vase zkompilovane ovladace. Postup s rucni instalaci ovladacu je nutne opakovat po kazde aktualizaci jadra, a to az do doby, nez se v jadre objevi opraveny (aktualizovany) ovladac pro vas typ zvukove karty.

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #30 kdy: 12 Ledna 2007, 18:23:58 »
hned po instalaci jsem začal řešit zvuk (žádné aktualizace apod.), podle těch návodů co jsou tady (nová verze alsa driverů atd.) jsem si to nainstaloval a zvuk šel i ze sluchátek,
Mozem sa este spytat, podla ktoreho navodu si PRESNE postupoval resp. aky alsa driver, lib, utils si instaloval?

Korbis

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 12 Ledna 2007, 19:59:11 »
tady tenhle postup uplne posledni prispevek v topicu http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3872
...
mohl bych se zeptat jak se ty ALSA drivery daji odinstalovat? ja mam pocit ze jsem je instaloval znovu a uz to neslo :)
...
jinak dik za adresu, ja si uz necham tenhle nick :)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #32 kdy: 12 Ledna 2007, 22:44:43 »
Malo by to ist prikazom:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get --purge remove linux-sound-base alsa-base alsa-utilslenze to odstrani aj gdm ubuntu desktop, takze ho treba znovu nahodit
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install gdm ubuntu-desktopV skutocnosti to ale neodstrani uplne celu ALSU, ale tam hodi naspat povodu ktora bola v novonainstalovanom ubuntu...

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #33 kdy: 14 Ledna 2007, 14:12:40 »
A este aby som mal jasno: Nainstaloval si nanovo ubuntu, klasicky nahodil alsu 1.0.14rc1 a zvuk cez sluchadka Siel, OK ? :)

Stan44

• Návštěvník
« Odpověď #34 kdy: 17 Ledna 2007, 17:53:48 »
No ja ubuntu mam taky celkem nove, zkousel a taky mi nejede zvuk do sluchatek. Jaka je to verze, s kterou to funguje?

hondrej

• Návštěvník
« Odpověď #35 kdy: 31 Ledna 2007, 15:09:27 »
Zdar asusum.

Ja jsem resil stejny problem. Nejprve nejel zvuk vubec, pak nesel jen vystup na sluchatka a repraky.

Jelikoz mame stejne vnitrnosti notebooku =: doporucuji precist a prostudovat (http://chopeen.blogspot.com/2007/01/installing-ubuntu-on-asus-a6rp-ap069.html) . Vsem co znam, to pomohlo. Alsa drivery 1.0.14rc1.

Stan44

• Návštěvník
« Odpověď #36 kdy: 07 Února 2007, 15:28:50 »
Citace: hondrej
Zdar asusum.

Ja jsem resil stejny problem. Nejprve nejel zvuk vubec, pak nesel jen vystup na sluchatka a repraky.

Jelikoz mame stejne vnitrnosti notebooku =: doporucuji precist a prostudovat (http://chopeen.blogspot.com/2007/01/installing-ubuntu-on-asus-a6rp-ap069.html) . Vsem co znam, to pomohlo. Alsa drivery 1.0.14rc1.
Potvrzuji, tento navod opravdu fuguje! Diky :-)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #37 kdy: 27 Února 2007, 18:06:55 »
Takze aby bolo jasne: tento problem sa vyriesi klasickym  nainstalovanim najnovsej verzie ALSA. Presny postup sa nachadza na strankach alsy: http://www.alsa-project.org/alsa-doc/doc-php/template.php?company=ATI&card=ATI-IXP+southbridge+HD-audio+and+modem.&chip=SB450&module=hda-intel

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.