(hlavni otazky jsou oznaceny hvezdickami, uvitam jakekoli zkusenosti)
Potreboval bych vedet jestli je mozne provozovat nejaky notebook s dvema externimi monitory (nejaky HW guru zde?)
Co jsem tady v praci jeden s windows zkousel, tak zvladl jenom jeden externi monitor, druha plocha musela zustat na samotnem notebooku. Ten externi se musel pripojit pres DVI-D konektor, kdyz se pripojil pres klasicky D-Sub, tak windows nefungovali v modu 2 obrazovek, ale zobrazovali na monitoru i na notebooku stejny obraz (plochu 1), pripadne slo vypnout LCD notebooku a nechat jenom obraz na monitoru.
V pripade ze jsem zapojil jeden monitor na D-Sub, druhy na DVI-D, tak dvojita plocha fungovala, ale monitor pripojeny na D-Sub ostaval cerny, obraz z notebooku jiz presunout na monitor neslo.
* Vyzna se v tom HW nekdo natolik aby mi rekl jestli je to jen problem windows ovladacu, nebo jestli je to limit te integrovane graficke karty (nejaky Intel) a proste 2 plochy jsou mozne jenom jako kombinace externi monitor + LCD v notebooku?
* Existuje nejaka (jina?) graficka karta ktera by zvladala 2 externi a nejaky notebook ktery by to podporoval?
* Jaka je podpora dual screenu u Linuxu? Bude mozne alespon to co pod temi windows, ze jeden DVI-D monitor + LCD na notebooku?
Jak to pak funguje, jako jedna velka plocha, nebo si muzu vicenasobne desktopy ruzne mapovat na jednotlive monitory? (jsem zvykly na 4 virtualni plochy)
A jestli uz mate tip na takovy notebook co tohle zvlada, tak potrebuji jeste ctecku CFlash karet, relativne slusny vykon CPU (bude se na tom vetsinu casu programovat/kompilovat), idealne asi dual core, 1GB RAM, aspon 60+GB disk, ethernet. Idealne aby fungovalo vsechno po instalaci, bud 6.10 nebo i 7.04.
Prijmu i tip kdyz nevite jestli zvlada 2 monitory, jestli mate pocit ze je jinak maximalne vhodny presne na to co jsem tady popsal. (to si pak ty 2 monitory zkusim overit sam).
(z maleho telefonickeho pruzkumu u ceskych prodejcu HW vyplynulo ze Linux podporuji naprosto vsechny prodavane notebooky a ze dual head nema vubec zadny z nich .... tak by mne zajimalo proc ten koleguv teda 2 monitory zvlada a pod 6.10 mu nefunguje ctecka karet, prijde mi to v rozporu s tim co mi rikali do telefonu
)