Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: applet zmeny CPU ovlada jen jedno jadro  (Přečteno 2800 krát)

matezz

• Aktivní člen
  • *
applet zmeny CPU ovlada jen jedno jadro
« kdy: 30 Ledna 2007, 19:22:58 »
Ahoj, zkoušel jsem měnit "governory" pomoci gnome apletu sledovani frekvence a funguje to, akorat ze governor se meni vzdy pro jedno jadro - CPU0.
Druhe jadro  (CPU1) zustava stale na "userspace", a kdyz menim jeho governora, zmeni se u CPU0.
Powernowd bezi ok - obe jadra jsou ovladana podle potreby.
Je mozny, ze ten aplet neumi ovladat dve jadra? Powernowd to pry umi az od verze 0.97..
FS amilo V3405 T5500

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2007, 12:11:07 »
Mozna to bude opravdu tou verzi, jelikoz ve druhem linuxu na stejnem kompu je verze apletu 2.16 a funguje ok...
FS amilo V3405 T5500

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2007, 12:17:02 »
Spis to mozna jenom spatne ukazuje, protoze pokud se nepletu tak stejne nejde nastavit kazdemu jadru jiny kmitocet.

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2007, 16:05:50 »
to si nemyslim, protoze pri bezne praci obe jadra pouzivaji ruzne kmitocty podle potreby. A pokud nastavim jednomu jadru powersave, stale se drzi na nejnizsim kmitoctu, kdezto druhe jej meni...

ve druhem linuxu lze obema jadrum priradit apletem ruzne governory a jadra se pak podle toho chovaji; alespon to aplet ukazuje, snad si to nevymysli...
FS amilo V3405 T5500

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
« Odpověď #4 kdy: 25 Února 2007, 20:53:50 »
Pomoci jakeho appletu menite frekvenci procesoru??? Ja v Ubuntu Edgy Eft nic takoveho nemam, v predchozi verzi ubuntu to slo normalne pres spravce napajeni, ael v teto verzi to nejde. Zkousel jsem i nainstalovat jadro linux-386 misto linux-generic, ale bohuzel nemuzu snizovat frekvenci procesoru pomoci appletu v Gnome. Powernowd mi neprijde moc ok, sice ho nejak nastavim, ale nevim ani, jestli vlastne funguje. Prosim poradte!

Edit: Tak ten applet jsem nasel, ale pouze vidim frekvenci, ale nemuzu ji jakkoliv regulovat...

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 26 Února 2007, 20:15:19 »
ja mam jadro 2.6.15-28-686, v panelu mam aplet sledovani frekvence cpu a vidim obe jadra, u jednoho muzu menit governory.
Problem je ale hloubeji nez v  apletu: cpufreq-selector neni schopen menit governory u obou jader, zvlada jen cpu0.
Governory u druheho jadra se mi nedari menit ani pomoci
Kód: [Vybrat]
root@natan:~# echo "ondemand" > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governorcoz u prvniho jadra funguje. (a v jinem linuxu funguje u obou)

Jo a mam dapper drake, mozna je to v edgy jináč
FS amilo V3405 T5500

greenfish

• Návštěvník
    • Deny Source
« Odpověď #6 kdy: 26 Února 2007, 22:26:04 »
Pokud mas Dappera, tak to urcite bude trosku jine protoze do Edgyho jadro linux-686 nejspis neni k dispozici. Nastroj cpufreq mi pise, ze neni podpora pro zmenu frekvence nebo tak neco. Tak bych potreboval par rad, jak se ovlada Powernowd, pripadne jake moznosti nabizi. Prisel jsem na to, ze je defaultne nastaven tak, ze bezi co nejpomaleji a pri kazde zatezi vykon procesoru zvysuje. Mam pocit, ze ma 4 mody, ale to je asi tak vse, co vim. Taky jsem zkousel menit horni a dolni hranici frekvence procesoru, ale nejak to nemelo zadny vliv.

matezz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 02 Března 2007, 14:54:40 »
dneska zacal fungovat prikaz

Kód: [Vybrat]
root@natan:~# echo "ondemand" > /sys/devices/system/cpu/cpu1/cpufreq/scaling_governorlze tedy menit i druhy jadro, aplet v panelu stale nefunguje.

Jedine, co jsem udelal, byla odinstalace laptop-mode, nevim, zda to muze souviset...
FS amilo V3405 T5500

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.