Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: CGWD? a dalsi  (Přečteno 2342 krát)

DobrMan

• Návštěvník
CGWD? a dalsi
« kdy: 03 Března 2007, 22:36:05 »
Cau, nevíte kde sehnat Compiz Gnome Window Decorator? Chtěl jsem jen Compiz, ale kvůli tomu, že jsem nemohl pro Ubuntu najít tento balík, nahrál jsem Beryl. Ale nevím jak vám, ale mě s tím prostě "kousne" při některých věcech docela brutálně systém. Např. první najetí na diskové oddíly, STOPnutí skladby v AmaroKu a podobně. Je to normální? Mám FX5900(AIGLX), čekal jsem, že by to mohla zvládnout. Najednu stranu mě to zpříjemňuje a urychluje práci, ale na druhou bez 3D  aplikace chodí líp. :( smutné. Díky.

BTW: Nevíte jak změnit TRAY ikonu Opery, je děsně nevzhledná... =)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
CGWD? a dalsi
« Odpověď #1 kdy: 04 Března 2007, 09:32:08 »
No,nevím,ale v Gnome jsem našel možnost "Desktop Effects"... A vypadalo to stejně,jako Desktop Effects na Fedoře (rozuměj = Compiz :) )... Možná by to chtělo omrknout ;)
Btw. mě osobně to s ATinou nejelo...ale ta moje už je stará,takže nevím... ;)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

DobrMan

• Návštěvník
CGWD? a dalsi
« Odpověď #2 kdy: 04 Března 2007, 10:18:46 »
Citace: djSmaky
No,nevím,ale v Gnome jsem našel možnost "Desktop Effects"... A vypadalo to stejně,jako Desktop Effects na Fedoře (rozuměj = Compiz :) )... Možná by to chtělo omrknout ;)
Btw. mě osobně to s ATinou nejelo...ale ta moje už je stará,takže nevím... ;)
Neboj, to už jsem dávno omrknul, nevím jak tobě, ale já pro Compiz nemám právě ten Window Decorator a nevím, ale bez oken to nepůjde :) Jinak vypadá to, že ten Compiz chodí líp.

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
CGWD? a dalsi
« Odpověď #3 kdy: 04 Března 2007, 10:41:30 »
Máš teda AIGLX nebo ovladač nvidia? Máš teda při zapnutí desktop-effects vůbec rámy oken nebo ne? Jestli máš okna úplně bez rámů (s ovladačem nvidia), ujisti se že máš v /etc/X11/xorg.conf v sekci Screen toto:

Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"

a že máš plugin "decoration" v /apps/compiz/general/allscreens/options/active_plugins v gconf-editor.
Promise her anything, but give her GNU.

DobrMan

• Návštěvník
CGWD? a dalsi
« Odpověď #4 kdy: 04 Března 2007, 13:26:01 »
Citace: fred
Máš teda AIGLX nebo ovladač nvidia? Máš teda při zapnutí desktop-effects vůbec rámy oken nebo ne? Jestli máš okna úplně bez rámů (s ovladačem nvidia), ujisti se že máš v /etc/X11/xorg.conf v sekci Screen toto:

Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"

a že máš plugin "decoration" v /apps/compiz/general/allscreens/options/active_plugins v gconf-editor.
Mám tam nvidia drivery, XOrg je nastaveny presne jak ma byt Beryl s Emeraldem mi tu jede, kdyz zapnu desktop-effects tak jede jen Compiz, ale bez ramu. Nemam tam doinstalovany Compiz-Manager...a uz vubec ne Compiz-Manager-Extra (balik libgnome-compiz-manager chybi v repozitari :( ). Takze CGWD neni potreba? Uz jsem z toho zmateny.

DobrMan

• Návštěvník
CGWD? a dalsi
« Odpověď #5 kdy: 04 Března 2007, 15:46:46 »
Tak už jsem to nějakou náhodou rozchodil...ale řeknu Vám, jak v Berylu krásně chodila Opera, tady je zabržděná. Naopak AmaroK chodí pěkně :D asi skončím nakonec bez 3D...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.