Dobrý den,
Když se snažím vytvořit nový virtuální stroj, po kliknutí na tlačítko ,,finish" dostanu tuhle chybu:
Assertion failed: [VBOX_SUCCESS (vrc)] at '/home/vbox/vbox/src/VBox/Main/MachineImpl.cpp' (4082) in nsresult Machine::openConfigLoader(CfgLoader?**, bool). VERR_OPEN_FAILED (-101) - File/Device open failed.. Please contact the product vendor!.
Result Code: 0x80004005 Component: Machine Interface: IMachine {fd443ec1-0009-4f5b-9282-d72760a66916} "Za tu chybu si možná můžu sám. Potom co jsem nainstaloval virtualbox bylo všechno OK - šlo nakonfigurovat novej virtualni stroj. Tahle chyba se mi začala zobrazovat potom, co jsem omylem restartoval virtualni pocitac behem instalace OS (ctr+r - myslel jsem ze je to zkratka pro predani kontroly nad mysi zpet do hostitelskyho systemu

). Po návratu do nabídky virtualbox byla hlášena u onoho virtuálního OS chyba a ikonka spuštění byla ,,vyšedlá" - musel jsem ho odstranit.
Soubor uváděný v chybové hlášce - /home/vbox/vbox/src/VBox/Main/MachineImpl.cpp neexistuje, takže se ani tak nedivim, že virutalbox hlásí chybu, dokonce ani uživatel vbox neexistuje. (zkusil jsem uživatele a tento soubor vytvořit ale nepomohlo to)
Také jsem zkusil kompletně odinstalovat virtualbox a odstranit konfigurační soubory - viz.
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=7542 a poté virtualbox znovu nainstalovat - nepomohlo to.
Věděl by někdo jak na to ?