Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: APM/ACPI v Ubuntu?  (Přečteno 1919 krát)

hicadsum

• Návštěvník
APM/ACPI v Ubuntu?
« kdy: 14 Března 2007, 22:12:28 »
Dosud jsem zustaval u XP pouze protoze mela rezim hibernace a schopnost se z neho po prislusnem nastaveni automaticky spustit - vyuzivam masivne pri nahravani TV poradu v me nepritomnosti - v nastaveni naplanovanych uloh jsem nastavil ukol, zatrhl polozku probudit k provedeni ukolu a hibernoval...pak se pocitac v me nepritomnosti zapnul, nahral (nastaveno v programu k zachytavani) a zase hibernoval cekajic na mne nebo dalsi hibernaci. Vsechno funguje krasne spolehlive. Pokud by toho byl schopen Ubuntu nebo dejme tomu Debian, s radosti bych z vice duvodu opustil XP. Jistou zkusenost s Linuxem uz mam a prave dve pro mne rozhodujici vlastnosti byly pro mne zklamanim V4L a "advanced power management".

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
APM/ACPI v Ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 14 Března 2007, 22:49:35 »
ACPI podporu vám bohužel 100% zaručit nemůžeme, ale vesměs to funguje :) U mě na desktopu i na notebooku bez problémů.

Nevím přes co nahráváte (TV karta?), ale spouštět plánovaně úlohy zvládne Linux stejně jako Windows a pokud je vaše karta podporovaná, neviděl bych výraznější problémy.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vojtin

• Host
APM/ACPI v Ubuntu?
« Odpověď #2 kdy: 14 Března 2007, 23:29:21 »
Mě se Ubuntu neprobudí ani z hibernace ani ze suspend to ram.

hicadsum

• Návštěvník
APM/ACPI v Ubuntu?
« Odpověď #3 kdy: 15 Března 2007, 09:13:19 »
Ano, nahravam z TV karty. Ono skutecne neni problem naplanovat ulohu i v Linuxu - diky moznosti zadavat parametry kolikrat i lepe, ale tou jedinou (?) skvelou moznosti XP je volba "probudit pocitac k provedeni ukolu". Pouze nastaveni ulohy v scheduleru PC z hibernace nespusti - klicove pro seriozni pouziti PC jako PVR. Takze tady je ten problem. Nasel jsem nejake stranky o ACPI v Linuxu - budu studovat ale zda se, ze to bude mit hodne hacku...

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
APM/ACPI v Ubuntu?
« Odpověď #4 kdy: 15 Března 2007, 16:03:24 »
Co se týká ACPI je to opravdu velmi individuální, díky poměrně volnému pojetí tohoto standardu různými výrobci HW. Nezbývá než vyzkoušet, jak to bude fungovat u tebe. Asi bych doporučil shlédnout toto video, aby sis udělal představu o stavu hibernace na Linuxu. Jedná se o přednášku Pavla Machka ze SUSE (v češtině).
Kubuntu forever :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.