Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Canon A510 - selhání při připojování fotoaparátu(Kubuntu 6.10)  (Přečteno 1619 krát)

pakozlik

• Návštěvník
Zdravím.
Cca po měsíci jsem připojil Canon A-510 přes USB k PC s Kubuntu 6.10, že si stáhnu fotky. Po připojení fotoaparátu se objeví klasické okno USB Imaging Inteface.Vyberu-li "upload photos to digikam",otevře se Digikam s nainstalovaným foťákem A-510. (když ho dám detekovat, správně se detekuje jako Canon A-510 Normal mode)Pokud se však chci k němu připojit, Digikam vypíše chybovou hlášku "selhání při připojování fotoaparátu - ujistěte se, zda je fotoaparát zapnutý....) Digikam jsem zkusil reinstalovat - výsledek stejný. Podotýkám, že to před měsícem fungovalo.
Vyberu li v okně USB Imaging Interface položku "otevřít v novém okně",spustí se Konqueror, v adresním řádku je toto: camera://USB PTP Class Camera@[usb:002,007]/
a chyba "není možné číst soubor, nemohu alokovat USB zařízení"....
Zkuste prosím poradit, co s tím. Ve widlích na stejném PC to funguje, takže fotoaparát a USB je OK. Díky.

Valheru

• Návštěvník
Canon A510 - selhání při připojování fotoaparátu(Kubuntu 6.10)
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2007, 20:23:36 »
Ahoj, rád bych se zeptal, jestli se Ti podařilo nějak rozchodit ten Digikam. Mám úplně stejný problém. Naposledy jsem stahoval asi v té době co Ty a někdy během tohoto týdne jsem zjistil, že jsem skončil:-( Mám prozměnu Panasonic DMC-LZ5, detekuje se také v pohodě a rovněž nepomohla přeinstalace. Nejsem v Linuxu zatím moc zběhlý a tak mi zřejmě nezbývá než čekat na zázrak, nebo nějakou aktualizaci... Díky, Petr.

pakozlik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2007, 13:07:53 »
Bohužel, zatím nic.... :-(

Valheru

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2007, 16:39:01 »
Nevím, jestli jsem si to sám nevsugeroval, ale neaktualizovala se nedávno knihovna libgphoto? Mám aktuáně verzi 2.3.0-0ubuntu3~edgy2. Bohužel nevím jak zjistit odkdy:-) Čím jiným už by to tak mohlo být, když program jako takový je pořád v té samé verzi. Podle mého skromného mínění, tedy. Nevím ale, jak nějak jednoduše nainstalovat tu starou... Zatím ahoj.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.