Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje zvuk (autodetect)  (Přečteno 2218 krát)

meghezez

• Návštěvník
Nefunguje zvuk (autodetect)
« kdy: 14 Března 2007, 19:06:08 »
Ahojte
Potřeboval bych poradit - po nějaké salvě aktualizací mi nešel zvuk. Přišel jsem na to, že když dám v Systém>Volby>Zvuk místo autodetect VIA 8235 tak to funguje. Ale jen na písničky a na videa. Třeba na hry to nefunguje. Když dám autodetect - vyzkoušet to napíše :
audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Nemohu otevřít zdroj pro zápis.
Mám Ubuntu Edgy Eft 6.10
Díky za odpovědi.

Rudovsky Jan

• Návštěvník
    • http://www.stylovyweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 15 Března 2007, 03:13:06 »

nojvirt

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Března 2007, 09:47:17 »
Predevcirem jsem nainstaloval nacisto FF Herd5, zvuk byl ok. Vcera jsem stahnul nabizene aktualizace (jednou 208 MB, pak asi 50 MB) a zvuk prestal fungovat... HW identifakovan spravne, nic ztlumenyho nemam, hejblatka jsou ok...
Mam AC97 na desce a Audigy v PCI. Jak pise meghezez, kdyz vyberu zvukovku natvrdo v System/Volby/Zvuk, tak funguje, ale jen integrovana AC97, Audigy ne...

Zeby neco prohnilyho v aktualizacich??? Vecer se v tom budu stourat, tak se (snad) ozvu
Ubuntu od 5.04...

"My howercraft is full of eels!!"

meghezez

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2007, 20:21:41 »
Tak jsem to vyřešil.
Systém>Správa>Služby a tam zaškrtnout Správa nastavení zvuku (alsa-utils).

Lenny

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Března 2007, 22:29:33 »
Mel sem stejnej problem. Zkousel sem si hrat s nastavenim etc, vsechno k nicemu, vcetne povoleni sluzby Sprava nastaveni zvuku...

Nakonec sem prolejzal nastaveni zvuku pres Alsa mixer, vsecko se zdalo byt ok, nicmene jak sem tak vsechno proklikaval tak sem zatrh v zalozce Prepinace polozku Headphones, a svete div se, zvuk je na svete...zajimavy je ze at uz je to zatrzeno ci ne, sluchatka nefunguji...

meghezez

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Března 2007, 19:29:51 »
Možná je to wine, teď mě to zase blblo ->odinstaloval jsem wine a všecko OK. Zkuste to

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.