Dnes jsem narazil na jeden docela zajímavý a podle mě v českých vodách průkopnický projekt
linuxgames.cz. Projekt funguje aktivně už více než půl roku, ale celou dobu se zřejmě potýká nízkou návštěvností a nedostatkem redaktorů a jiné pomoci.
Proč o něm píšu a proč zrovna tu na fóru? Častým dotaz nebo protiargument začátečníků v oblasti Linuxu poukazuje na nemožnost nebo neexistenci herní zábavy pod Linuxem a právě proto myslím, že podobný projekt u nás citelně chybí. Na projekt tohoto typu by se dal začátečník lehce odkázat a pro zkušenější by to mohl být zdroj aktuálních informací. V této souvislosti myslím, že ubuntu.cz je velmi úspěšným projektem za kterým stojí v prvé řadě nadšená a zkušená komunita. Navíc Ubuntu přitahuje mimo jiné právě tu část uživatelů, kteří si zahrát určitě chtějí. Zdejší wiki obsahuje také hodně zajímavých příspěvků o hrách a ne všechny jsou nutně vázány na tuto konkrétní distribuci. Proto to píšu zde.
Rád bych tu tedy položil pár otázek. Jaký máte názor na smysluplnost tohoto či podobných projektů? Našel by se někdo ochotný jakkoliv pomoct tomuto projektu (publikování zpráviček, recenzí, technická pomoc)? Abych tu nemluvil naprázdno, tak já už jsem s určitou nabídkou pomoci autora oslovil.
Je jisté, že se Linux nemůže rovnat herním platformám. Bavit se v něm ale v každém případě dá také. Jen informace se shánějí velmi těžko.
Případný kontakt na autora projektu: klerik[zavinac]linuxgames.cz
IRC: linuxgames.cz@IRCnet