Různé operace s mimeapps.list mám za sebou, převážně bez úspěchu.
Jde o to, že se zdá, že systém prostě: a) občas ignoruje to, co tam je, b) hlavně různě svévolně do tohoto listu cosi zapisuje (což mi vadí asi nejvíc a chtěl bych to znemožnit).
Docela pěkně rozepsaný, 4 roky starý příspěvek na téma ImageMagick a pdf jsem našel
u nás (zejména GdH
píše přesně to, co jsem potřeboval vědět, i když bych rád znal zdroj toho tvrzení). V mnou převážně používaném KDE tam možná budou nějaké další odlišnosti, v tom Mintu s Cinnamonem se to asi bude podobat Gnome (?).
Sumárně řečeno: v těch asociacích je slušnej chlívek, řídí se to z x míst najednou a nikdy není jasné, co a kdy se čím změní a co má při řízení nejvyšší prioritu. Resp. někde něco napíšou a v praxi se to stejně tak nechová.
ImageMagick v poinstalačním skriptu zdá se nic nemění, zato má svůj soubor s MIME definicemi/nastavením asociací a jeho obsah (mně zcela neznámo jak) dokáže vnutit až do mimeapps.list, což se přesně stalo (a možná to udělá znovu při aktualizaci).
Doprdelepráce, jakým právem to dělá? Proč se pitomá instalace aplikace hrabe v systémovém či uživatelském nastavení???
Tady hned v prvním komentáři se k němu kdosi pravdivě vyjadřuje,
tady to taky jiný zmiňuje ("
it would also be nice to kill /usr/lib/mime/packages/imagemagick-6.q16 so this rather clumsy gui wont associated as default with stuff like pdf")... Poslal bych ImageMagick do pryč, ale bohužel na něm závisí Calibre...
Mám dojem, že něco podobného s asociacemi dělá (zejména s jpg, ale třeba i xml) i Firefox, ale ten ještě ke všemu má svoje vlastní nastavení "co dělat s jednotlivými typy souborů", takže tam už je úplně hotovo.