Jen to jen rychlý tip na řešení problémů HDMI, bluetooth audia a podobných věcí. On totiž wireplumber změnil v tichosti svou strukturu a většina konfiguráků nefunguje. Je to jen o bezpečnostní politice. Narazil jsem na to náhodou kdy chtěl známý "opravit" sakra drahou audio sestavu že mu nehraje HDMI přes TV. Napojil jsem to na můj Arch a hrálo to. No neměl zapnutý v TV ARC… Když už jsem měl tu věc u sebe, chtěl jsem si pohrát s přepínáním kanálů atd. A najednou jsem zjistil, že nemůžu mít zvuk zároveň na notebooku a HDMI. A díky tomu jsem zjistil problémy s těmi konfiguráky. Nemá cenu se tu prokousávat co kde jak napsat a uložit. Objevil jsem "klikátko" s názvem carla.
Nainstalujte si carla. Zapněte si co chcete přehrávat (třeba MPV nebo kodi). Nezapomeňte zapnout a připojit zvukové zařízení na kterém to chcete přehrát. Spusťte carla. Přejděte na záložku --Patchbay--. A tam si myší přetáhněte výstupy vašeho přehrávače na vstupy kde to chcete přehrát. Přikládám screenshot kde je výstup z chromia veden jak na vnitřní reproduktory notebooku tak bluetooth repráku.