Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odinstalace evolution [vyřešeno]  (Přečteno 1742 krát)

luisah

• Závislák
odinstalace evolution [vyřešeno]
« kdy: 03 Dubna 2007, 11:55:04 »
Dobrý den, chtěl jsem odinstalovat evolution, jelikož mi více vyhovuje thunderbird, ale při odinstalaci v synaptiku to chce odinstalovat i nautilus send-to což nechci kvůli bluetooth a popř. vložení thunderbird. Jak tedy odinstaluji evolution, tak abych mohl stále používat funkci odeslat...

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 03 Dubna 2007, 12:32:36 »
ten nautilus send-to vie odosielat aj do thunderbirdu? mne to skor pride ako nejaky plugin pre evolution a potom by nemalo vyznam ho v systeme nechavat, ak pracuje iba s jednym programom. ak vsak spolupracuje aj s niecim inym, ale je primarne naviazany na evolution, tak ho bez evolution v systeme nechat nemozete (obdobne ked som stahoval iba xmms plugin mi to stiahlo aj cely prehravac xmms, co som sice nechcel, ale plugin mal zavislost na nom).
system zavislosti je na jednej strane skvely, ze sa vam nemoze stat, ze by ste k baliku nedostali vsetko co potrebujete, na druhej strane robi sarapatu, ak vase predstavy o zavislostiach su ine ako jeho..
a este vam to odinstaluje aj meta-balik ubuntu desktop, ale to vam zjavne nevadi. ma to vplyv tusim na updatovanie primarnych programov (gaim, firefox), ale neviem presne, pozrite blizsie tu na fore.
ja by som odporucil tam evolution nechat (ano, nie je to idealne a ciste riesenie), akurat si system nastavit tak, nech vam ho nezobrazuje.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 03 Dubna 2007, 12:37:35 »
Taky mám TB, Evolution jsem ponechal, jen jsem odstranil jeho ikonu. Je potřeba nastavit TB jako výchozí: Systém - Volby - Preferované aplikace - TB.

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2007, 12:40:02 »
Tak to udělám jak jste říkal, nastavím ho aby se nezobrazoval. Je to program, který nehodlám do budoucna používat, tak jsem ho chtěl odinstalovat. Jinak děkuji dumi a radix za informace.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.