Zdravíčko lidi

Pomalu, ale jistě začínám být rozmlsaný grafickými vymoženostmi 3D desktopů. :-) Před nějakým časem jsem objevil zajímavé video, které mě celkem hodně upoutalo. Dlouho jsem hledal po netu (asi špatné klíčové slova v Googlu :-) ), kde bych o tom něco nalezl. Nakonec po neúspěšném pátrání jsem se rozhodl zeptat zde, a snad mi to nebudete mít za zlé.

http://www.queervisions.com/arch/2007/03/beryl_skydomes.htmlV tomto videu mě upoutalo hodně věcí, ale některé buďto vím, nebo s nimi nebudu otravovat. Teď tedy přejdu k tomu, co mému oku lahodí nejvíce.

Určitě jste si všimli na ploše ve videu tématické podzimně situované tapetky.

Po nějakém čase na ní dokonce začne padat listí. Nevíte prosím, kde sehnat nějakou utilitku pro animované tapety? Děkuji

Další věc je ke spatření hned na začátku videa. Je tam vidět, jak někdo pohybuje všemi okny najednou a pak z kontextového menu vybere něco, co okna slouží do jednoho. Mezi sloučenými okny vybírá podobně jako kl. zkratkou ALT+TAB, přičemž se okno efektně otáčí.

Je to nějaká volba v Berylu, na kterou jsem ještě nepřišel, nebo nějaký plugin, popřípadě nějaký další prográmek? Děkuji moc za rady.