Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Animovaná tapeta? Dvě okna v jednom? Jak na to?  (Přečteno 3399 krát)

R@ptor

• Návštěvník
    • http://www.forumno.net
Animovaná tapeta? Dvě okna v jednom? Jak na to?
« kdy: 09 Května 2007, 16:39:33 »
Zdravíčko lidi :) Pomalu, ale jistě začínám být rozmlsaný grafickými vymoženostmi 3D desktopů. :-) Před nějakým časem jsem objevil zajímavé video, které mě celkem hodně upoutalo. Dlouho jsem hledal po netu (asi špatné klíčové slova v Googlu :-) ), kde bych o tom něco nalezl. Nakonec po neúspěšném pátrání jsem se rozhodl zeptat zde, a snad mi to nebudete mít za zlé. :)

Kód: [Vybrat]
http://www.queervisions.com/arch/2007/03/beryl_skydomes.htmlV tomto videu mě upoutalo hodně věcí, ale některé buďto vím, nebo s nimi nebudu otravovat. Teď tedy přejdu k tomu, co mému oku lahodí nejvíce. :) Určitě jste si všimli na ploše ve videu tématické podzimně situované tapetky. :) Po nějakém čase na ní dokonce začne padat listí. Nevíte prosím, kde sehnat nějakou utilitku pro animované tapety? Děkuji :) Další věc je ke spatření hned na začátku videa. Je tam vidět, jak někdo pohybuje všemi okny najednou a pak z kontextového menu vybere něco, co okna slouží do jednoho. Mezi sloučenými okny vybírá podobně jako kl. zkratkou ALT+TAB, přičemž se okno efektně otáčí. :) Je to nějaká volba v Berylu, na kterou jsem ještě nepřišel, nebo nějaký plugin, popřípadě nějaký další prográmek? Děkuji moc za rady. :)
Ubuntu 10.04 Lucid Lynx LTS

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2007, 16:41:29 »
Citace: R@ptor
Zdravíčko lidi :) Pomalu, ale jistě začínám být rozmlsaný grafickými vymoženostmi 3D desktopů. :-)
To hodně lidí, a proto jsme tady založili pro akcelerovaný desktop vlastní kategorii, kam tento dotaz patří, a proto jsem ho sem přesunul ;).

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2007, 17:21:53 »
Ty "dvě okna v jednom" jsou v nastavení Berylu - Správa oken -> Group and Tab Windows. Jak to používat si zkuste podle zvolených klávesových zkratek.

R@ptor

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2007, 17:22:50 »
Omlouvám se. Rozhodoval jsem se, kam to dát. Nakonec zvítězila kategorie Pracovní prostředí, ani nevím proč. Ještě jednou se omlouvám, za komplikace.

EDIT:
V Beryl Manageru ve Správě oken mám pouze:

Aplication Window Switcher
Move Window
Place Windows
Put
Resize Window
Scale
Set Window attribs by various criteria
Snapping Windows

Asi mi to není souzeno :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2007, 17:43:46 »
Tie animacie asi nebudu animovane pozadie ale nejaky plugin ako je snow a water efect. Podla mna.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2007, 17:46:44 »
Napadlo mě, jestli to třeba není jenom u karet nVidia, ale to se mi zdá nepravděpodobné. Spíš máte starší Beryl, v něm to nebylo. Já mám verzi 2.1.

Už jsem našel i ty padající listy - Extras -> Snow. Poté si ale musíte vytvořit ten list, normálně jsou tam sněhové vločky.
Koukám, že je to trošičku nedomyšlené - když otáčíte krychli, místo vloček padají bílé čtverce...

R@ptor

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Května 2007, 18:51:39 »
Tak já děkuji za rady :) Okna už jsem naučil Beryla otáčet. :) Sníh mi také padá a s těmi listy se ještě pohraju. :) Pro upřesnění mám Beryl s jádrem 2.0, jelikož 2.1 se mi v Feisty nepodařila rozjet. To, jestli to nefunguje pouze na nVidiích je opravdu blbost, jelikož ten pán, který natáčel to video má také ATI. :) A dokonce by to tam měl mít i napsané někde. Ještě jednou děkuji za rady :)

EDIT: Sníh mi padá normálně, i při otáčení krychlí. :)

it-neuro

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Května 2007, 23:10:32 »
Ako si naucil Beryla okna otacat?
Notebook Lenovo X230Tablet Intel Core i5 3320M  (2,6 GHz), 16GB DDR3RAM, 500GB 2.5" SSD HDD, 12.5"  HD Anti-Glare , 802.11 a/b/g/Draft-N Wlan, Bluetooth 3.0, 3G
DualBoot:
Ubuntu 12.04 - 64bit  (boot 4s) Windows 8.1 64bit (boot 5s)

R@ptor

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 10 Května 2007, 11:10:25 »
Musíš si přes Synaptic nainstalovat další pluginy. Potom Ti v Beryl manageru ve Správě oken opravdu přibyde volba na sjednocení oken, jak již psal jeden kolega hned pod mým dotazem. :) Hodně štěstí :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.