Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ADSL modem - CnxEtU.sys  (Přečteno 1630 krát)

Globe[CZ]

• Návštěvník
ADSL modem - CnxEtU.sys
« kdy: 08 Května 2007, 16:01:44 »
Ahoj, mám ADSL USB Aehtru Starmodem UM1150 i s instalačním CD. Nejsem schopnej se připojit na net. Na internetu je spousta návodů, které ale potřebují soubor CnxEtU.sys, kterej ovšem na CD není. Snad by fungoval i CnxEtU.sys pro UM1020 nebo jak to je. Neporadil by mi někdo nebo neposlal ten soubor na dustcart@centrum.cz ?

Předem díky za radu:)

(Mám čerstvě nainstalované UBUNTU 7.04)

Jakub Kocourek

• Návštěvník
ADSL modem - CnxEtU.sys
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2007, 19:49:50 »
Ten soubor bude možná zabalený v instalátoru. Zkus si tedy například rozbalit soubor data.cab na instalačním cd (pokud tam takový soubor je). Pokud máš možnost instalovat modem i na Windows, koukni se na takovém počítači po hledaném souboru, až tam modem nainstaluješ.

Ale nejsem si jistý, zda soubor s firmwarem vůbec najdeš. Nepovedlo se mi ani najít výrobce tvého modemu. Kde jsi tento šmejd koupil/dostal? Typoval bych O2 ;-)

Jakub

Skeletonix

• Host

Globe[CZ]

• Návštěvník
ADSL modem - CnxEtU.sys
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2007, 00:36:54 »
Tak v systému ani nikde jinde stejnej podobnej soubor neexistuje. Na CD jsou sice dva balíčky data1.cab a data2.cab, ale nevím, jak je otevřít, protože normální explorer je zobrazuje prázdný a ostatní archivační programy hlásí chybu.

Jinak tenhle návod je skvělej, ale má tu jednu chybu, že potřebuje CnxEtU.sys, kterej nemám :(

Jakub Kocourek

• Návštěvník
ADSL modem - CnxEtU.sys
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2007, 10:41:22 »
Jak jsem z návodu pochopil, vyžaduje soubor s firmwarem modemu. Pokud jej výrobce modemu nedodal na cd nebo nejde stahnout z webu výrobce, pak máš asi smůlu :(

Jakub

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.