Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: proc mi nejde sudo dpkg  (Přečteno 2970 krát)

KillerHRK4S

• Host
proc mi nejde sudo dpkg
« kdy: 11 Dubna 2007, 13:24:32 »
kdyz zadavam prikaz sudo dpkg tak se mi objevi hlaska dpkg: stavová databáze je uzamčena dalším procesem. nevi nekdo, cim by to mohlo byt??

luisah

• Závislák
proc mi nejde sudo dpkg
« Odpověď #1 kdy: 11 Dubna 2007, 13:36:15 »
Nejsem si jistej jestli to funguje i u tohoto příkazu, ale je možné že máš spuštěný Synaptic, nebo něco zrovna ještě někde instaluješ. Pokud ano stačí dokončit instalace a aktualizace a pak by ti to snad mělo frčet.

KillerHRK4S

• Host
proc mi nejde sudo dpkg
« Odpověď #2 kdy: 11 Dubna 2007, 13:38:02 »
tohle me taky napadlo, ale Synaptic spusteny neni a nic neinstaluji. podival jsem se i do procesu a tam nic podezreleho nebylo, tak nevim...

luisah

• Závislák
proc mi nejde sudo dpkg
« Odpověď #3 kdy: 11 Dubna 2007, 13:47:24 »
Tak to skutečně nemám tušení, tyhle problémy jsem měl jen pokud jsem měl spuštěný dva instalační procesy. Jediné co mě napadá je takové windowsovské řešení, zkus počítač vypnout a zapnout a uvidíš. Pokud to půjde, někde něco muselo být spuštěného. Pokud ne tak to asi bude někde v nastavení.

Michal Breškovec

• Stálý člen
  • **
  • skill :: aggressive-llama
    • MojeID
proc mi nejde sudo dpkg
« Odpověď #4 kdy: 11 Dubna 2007, 13:50:04 »
Nějaká instalace přes Synaptic nebo apt-get, atd. mohla padnout na *censored* a tím pádem zůstal nesmazaný lock soubor, který brání spuštění druhé instance dpkg. Stačí tento lock soubor smazat. Bohužel si teď z hlavy nevzpomenu na cestu a nejsem u Linuxu, ale pokud zkusíš něco nainstalovat pomocí apt-get, tak ji myslím přímo vypíše.
Kubuntu forever :-)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
proc mi nejde sudo dpkg
« Odpověď #5 kdy: 11 Dubna 2007, 13:58:50 »
Pravdepodobne na pozadi zrovna bezela automaticka aktualizace.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.