Mountování funguje se sudo i bez něj bez problémů.
tak teda to funguje tak ako má (mountovanie užívateľom zabezpečuje parameter "user" vo fstab). keď namountujete ako bežný užívateľ, zobrazí sa mechanika na ploche? ak nie, inokedy sa zobrazuje?
Když namountuju tak v konqueroru můžu prohlížet soubory na DVD ale nejde vysunout mechanika.
no, tak sa aspoň k dátam na DVD dostanete, sice malý, ale predsa úspech. a nejde odmountovať ani keď primountujete bez sudo? zaujímavé, mne to funguje.
Když odmountuju tak vysunout jde, ale po následném vložení to nedělá nic.
to ani nemôže, keďže je odpojená mechanika. systém s ňou pracuje, iba keď je mountnutá. keď je odpojená, tak ju ignoruje.
Není tam někde nastavení, aby to mountovalo automaticky?
automaticky sa mountuje všetko, čo je zapísané vo fstab. ostatne to, že tá mechanika funguje ste potvrdil aj vy (CD normálne pracujú).
nevyznám sa do týchto vecí natoľko a je mi ľúto, že som nedokázal kvalifikovane pomôcť.
ešte som trošku pohľadal a našiel som
podobný problém pri DVD napálených s filesystemom UDF.
toto vyzerá na presne váš problém, podľa toho to vyzerá, že je problém v Kubuntu a nie v mechanike a že vlastne všetko funguje, len sa nezobrazuje. prípadne sa ešte dá mountovať s príslušným parametrom, buďto "sudo mount -t auto /dev/hdc /media/cdrom0", alebo namiesto auto dať udf, prípadne iso9660. uff, alebo už vážne neviem.