Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmena barvy textu v menubaru v tematu LiNsta2 [Vyřešeno]  (Přečteno 2438 krát)

Vitek

• Návštěvník
Nainstaloval jsem si tema LiNsta2, kde se mi libil cerny panel s bilym textem. Bohuzel je v tomto tematu dvoji barva textu v menubarech, a to u firefoxu cerna a u ostatnich oken bila. Rad bych mel ve vsech menubarech stejnou barvu - cernou, abych mohl zmenit barvu menubaru ve vsech oknech, ale zaroven neprisel o bily text na cernem panelu.
Zkousel jsem vsechno mozne, hledal jsem i na forech, ale toto jsem nikde nenasel.

Ma nekdo z vas s timto zkusenosti, potykal se nekdo z vas se stejnym problemem a/nebo vi jak na to?

MicHo

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.tm-league.wz.cz/TML2/
zmena barvy textu v menubaru v tematu LiNsta2 [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 27 Dubna 2007, 14:13:28 »
Skus si nainštalovať "gnome-color-chooser" a pohraj sa s jeho nastaveniami (teda ak používaš gnome)
Sú tam rôzne nastavenia farieb písiem.
Ubuntu 6.10, Gnome 2.16.1, Beryl 0.3.0...
Ak chcete vedieť, ako sa dá zo dňa na deň prejsť z XP na Linux, tak si pokecáme
 HOWTOs C++ Bash

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Dubna 2007, 16:20:49 »
Gnome-color-chooser mam, bohuzel jsem v nem moznosti, ktere bych potreboval nenasel.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2007, 10:51:01 »
sorry, ale myslím že neřešíš moc podstatnou věc, tak se taky snaž sám a nestěžuj si na lidi na foru !!

.... sám nevím tak neporadím - hledat a číst manuály můžeš sám !

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2007, 13:58:35 »
Sorry, ale skutecne nepatrim mezi lidi, kteri nejdriv pisou a pak hledaji. V tomto ohledu tva poznamka neni korektni.

Co se tyce manualu, ty skutecne cist muzu, ovsem evidentne jsem zadny nenasel a ujistuji te, ze jsem hledal a neni tema na tomto foru, ktere bych neprosel a ze jich je pozehnane... Kolik dotazujicich toto muze rict... zrejme odtud tve pochybnosti.

A lide, kteri se ptaji napr., kde stahnout temata, to povazuji za zbytecne otazky, nebot odpovedi na takovouto otazku jsou vsude, dokonce primo v navodech na Ubuntu, ktere jsem prosel take vsechny. To jsou lide, kteri se nesnazi hledal.

To je skutecne subjektivni nazor, co je podstatne a co nikoli, myslim, ze pokud neni mozne videt slova  v menubaru, podstatne to je.
Vim, ze lze barvu menubaru zesvetlit a jak, problem je ten, ze po zvoleni jine barvy menubaru se zmeni i jine casti barevneho schematu a to u barev, ktere bych zkousnul nebo by problem resily casto nestastne.

Bohuzel zatim neumim psat vlastni temata a predelani tematu k me spokojenosti, velice komplikuji prave ony ostatni navazne a nechtene zmeny  i v jinych castech schematu.

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2007, 14:57:33 »
VYRESENO

sice ne standardnim zpusobem, ale funguje to bez chybicky
...Ucel sveti prostredky...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2007, 16:01:57 »
A pro budoucí generace: Co je nestandardní způsob? Až to někdo bude taky řešit
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2007, 17:50:11 »
Zmena barvy menubaru (barevne menubary jsou zde..LiNsta2 -> gtk-2.0 -> menu-menubar) v grafickem editoru ...v mem pripade barvy "blue-deep" na jinou (dolni polovina obdelniku -f0f0f0- a horni polovina bila -000000-, nakonec gaussian blur celeho obdelniku na 2 pixely) a ulozeno zpet do skriptu jako barva "blue-deep" (ikdyz jste tuto barvu zmenili) ve formatu png.
Pak jeste zmena barvy fontu ve skriptu "menu-custom.rc" (pod schematem "blue-deep" vse tj.: fg NORMAL, text NORMAL, fg PRELIGHT a fg SELECTED na cernou -000000- , opet ulozit a nainstalovat tema.

vzhledem k pohodlnemu zadavani barev v hexa formatu jsem pouzil muj zazity program paint.net ve win xp.

Barva menubaru blue-deep je v LiNsta2 tematu defaultni, takze by nemelo byt treba nic dalsiho nastavovat.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2007, 19:00:35 »
Zkrátil jsem název na trochu obecnější, aby se tam vešlo "[Vyřešeno]"
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Května 2007, 19:11:39 »
Diky,
Ja jsem zase lehce poupravil svuj navod, takze je ted presny.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.