Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomaly boot  (Přečteno 1422 krát)

Maverickus

• Návštěvník
Pomaly boot
« kdy: 13 Dubna 2007, 09:55:44 »
Dobry den vsem, omlouvam se, za mozna ponekud lama dotazy. S Ubuntu zacinam.

Ubuntu mi bootuje dle meho nazoru ponekud pomalu. Vzhledem k tomu, jaky mam hardware, se mi casy kolem 1 az 1,5 minuty zdaji docela dost.

Dival jsem se do /var/log/boot souboru ale tam toho moc neni a to co je vypsano, tak se zda byt v poradku snad az na hlasku:
Apr 13 10:59:47 rcS:  * Loading hardware drivers...     [80G error receiving uevent message: No buffer space available

Zkousel jsem take v /etc/default/bootlogd zmenit hodnotu  na BOOTLOGD_ENABLE=Yes s nadeji, ze se mi bude vypisovat pri bootu podrobny vypis, lec marne. Z meho laickeho pohledu, tam asi nekde dochazi k potizim s hardware, preci jen notebook, kterym disponuji, asi neni uplne to prave orechove, vetsinu veci se mi snad podarilo rozchodit, dokonce 3d akceleraci diky tomuto foru a Wiki. Mimochodem skvela prace. Ale stale mam spoustu drobnych problemu.

Kazdopadne mohl by me aspon nekdo pripadne nasmerovat, kde hledat problem?
Predem diky
Radeji neco stokrat zkusim a neuspeji, nez zit s vedomim, ze jsem se nepokusil o nic a uspel

NB Fujitsu-Siemens AMILO Xi 1546 Intel Core Duo 1GB DDR, ATI X1800 256 MB, SATA 120 GB  Ubuntu 6.10 Edgy ( 2.6.17-11-generic )

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Pomaly boot
« Odpověď #1 kdy: 13 Dubna 2007, 10:35:59 »
Detailního výpisu lze docílit podle tohoto článku:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?pid=57906

Bedlivě se dívejte, na čem se to zasekne...
Chyba bude někde v komunikaci Kernelu s Hardware
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Maverickus

• Návštěvník
Pomaly boot
« Odpověď #2 kdy: 13 Dubna 2007, 11:44:56 »
Dekuji, omlouvam se, nepodarilo se mi to predtim najit, asi sem se spatne ptal vyhledavace :o) Kazdopadne, postup vyse uvedeny sice funguje, ale moc mi toho tedy nerekl cca 5 radku informaci a pak nastartuje xwindow. Proto se zkusim zeptat trochu jinak. Jak je mozne prochazet bootem krok za krokem? Chtel bych ziskat co mozna nejpodrobnejsi prehled co se deje pri bootu.
Radeji neco stokrat zkusim a neuspeji, nez zit s vedomim, ze jsem se nepokusil o nic a uspel

NB Fujitsu-Siemens AMILO Xi 1546 Intel Core Duo 1GB DDR, ATI X1800 256 MB, SATA 120 GB  Ubuntu 6.10 Edgy ( 2.6.17-11-generic )

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Pomaly boot
« Odpověď #3 kdy: 13 Dubna 2007, 11:55:46 »
Jo aha...
on tam skeletonix ještě nechává quiet...
odmažte i parametr quiet (nechte tam jen to vga a ro)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.