Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MPlayer - problem se zvukem  (Přečteno 1556 krát)

cz7asm

• Aktivní člen
  • *
MPlayer - problem se zvukem
« kdy: 11 Března 2007, 15:48:17 »
Ahoj všem,
když zkouším v MPlayeru, přes kozoli, ale i normálně v grafickém ovládání zeslabovat nebo zesilovat, vyhodí mi MPlayer  chybu: alsa-control: unable to find simple control 'PCM',0 . V alsamixeru se jmenuje ovladaý kanál 'Analog Front Playback Volume'. Ale nevím, jak to mám MPlayeru říct, že má ovladát tento kanál. Možná to tím ani není. Opravdu už nevím co bych měl zkusit. Zvuk normálně jde, ale jenom tahle chyba tam straší.

Díky všem za pomoc.

kchaja

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 08 Dubna 2007, 22:23:17 »
Já jsem měl podobný problém, i když možná trochu jiný.
Taky se mi zobrazoval stejný error jako tobě, a vyřešil jsem to tak, že ve volbách audio zaškrtneš "enable software mixer"...
Mě osobně to pomohlo..

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2007, 09:35:05 »
Ja mam stejnej problemek, nemuzu regulovat hlasitost v mplayeru ani gmplayeru
Kód: [Vybrat]
alsa-control: error setting left channel, Invalid argument0.8% 0 0
[Mixer] No hardware mixing, inserting volume filter.

dekon

• Aktivní člen
  • *
  • only BFU ...
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2007, 09:53:14 »
Citace: cz7asm
Ahoj všem,
když zkouším v MPlayeru, přes kozoli, ale i normálně v grafickém ovládání zeslabovat nebo zesilovat, vyhodí mi MPlayer  chybu: alsa-control: unable to find simple control 'PCM',0 . V alsamixeru se jmenuje ovladaý kanál 'Analog Front Playback Volume'. Ale nevím, jak to mám MPlayeru říct, že má ovladát tento kanál. Možná to tím ani není. Opravdu už nevím co bych měl zkusit. Zvuk normálně jde, ale jenom tahle chyba tam straší.

Díky všem za pomoc.
Jak tak na to koukam, u Tebe asi mplayer pro regulaci hlasitosti chce pouzit PCM kanal, ale mixer na tvoji karte tenhle kanal nema, jak si sam napsal :)

viz
Citace
man mplayer
−mixer-channel [,index směšovače] (pouze −ao oss a −ao alsa)

Tato volba nařídí MPlayeru použít jiný kanál pro ovládání hlasitosti než výchozí PCM. Volby pro OSS zahrnují vol, pcm, line.
Chcete-li úplný seznam voleb, poohlédněte se po SOUND_DEVICE_NAMES v /usr/include/linux/soundcard.h. V případě ALSA můžete použít jména která zobrazí alsamixer, jako Master, Line, PCM.
POZNÁMKA: Jména kanálů ALSA směšovače následovaná číslem musí být zadána ve formátu , např. jméno kanálu ’PCM 1’ ALSA směšovače musí být převedeno na PCM,1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.