Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instal bootování chyba [vyřešeno]  (Přečteno 2288 krát)

july85

• Návštěvník
Instal bootování chyba [vyřešeno]
« kdy: 19 Dubna 2007, 11:32:41 »
Rozhodl sem se nainstalovat ubuntu 6.10, ale mám problém s bootovaním. Vypálil sem ISO s instalací pro x86. Při bootu mi systém zahlásí chybu(nenajede ani výběrové okno), že mám přeflashovat BIOS nebo něco takového(přesný text ještě upřesním).Je vážně nutné přeflashovat BIOS kvůli instalaci Linuxu na mém PC?Nebo se to dá nějakým způsobem obejít?CD je 100% dobře vypálené...na jiném PC bez problému bootuje. Moje konfigurace Athlon XP 2200+,512MB-Ram, 80GBHDD (z toho 10GB na Linux), ATI Radeon 9800XT.Jestli víte poraďte...dík

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 19 Dubna 2007, 11:39:07 »
Důležitá je také základní deska...
A přesné znění toho problému
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

july85

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2007, 11:57:00 »
Nejsem teď právě u mého PC...takže přesné znění chybu i typ desky upřesním večer

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 19 Dubna 2007, 12:08:23 »
Citace: july85
...Při bootu mi systém zahlásí chybu(nenajede ani výběrové okno), že mám přeflashovat BIOS nebo něco takového...
Doporuceni pro upgrade BIOSu to pise jen pri pokusu o nabootovani z CD Ubuntu? Bootovani z instalacniho CD Windows XP funguje normalne?

july85

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Dubna 2007, 12:23:03 »
presne tak pouze pri bootovani ubuntu. U bootovani win xp je vsechno v poradku...reinstaloval jsem je asi pred tremi tydny.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 19 Dubna 2007, 13:15:12 »
Zkuste zapsat presne tu chybu kterou to pise, a poslete to sem. Snad z toho neco rozlustime.

july85

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Dubna 2007, 19:01:09 »
zkusil jsem nabootovat winXP a take mi nebootovali...problem byl v cd mechanice...pujcil jsem si od kamarada a vse funguje:) Takze uz pisu z Ubutu...no a na prvni pohled sou moooc fine. Díky za pomoc:)

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
« Odpověď #7 kdy: 19 Dubna 2007, 19:37:42 »
zkusil jsem nabootovat winXP a take mi nebootovali...problem byl v cd mechanice...pujcil jsem si od kamarada a vse funguje:) Takze uz pisu z Ubutu...no a na prvni pohled sou moooc fine. Díky za pomoc:)
Škoda jen, že pokud začínáte, jste neinstaloval aktuální stabilní verzi, která vyšla dnes. Má mnoho příjemných a užitečných novinek. Zvažte, zda by nebylo lepší vyzkoušet tu, dříve, než začnete systém zkoumat více do hloubky, přenastavovat, upravovat a přizpůsobovat.

july85

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 19 Dubna 2007, 20:06:42 »
Koukal jsem na ni...jestli myslite ubutu 7.04...akorat nevim, jestli je i v ceske verzi. Kazdopadne v aktualizaci softwaru je odkaz na prave tuto edici. Jeste to zvazim. diky

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 19 Dubna 2007, 20:45:38 »
Koukal jsem na ni...jestli myslite ubutu 7.04...akorat nevim, jestli je i v ceske verzi. Kazdopadne v aktualizaci softwaru je odkaz na prave tuto edici. Jeste to zvazim. diky
Jj je to i v češtině ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.