Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Cast instalce 5/6 nepokracuje dal  (Přečteno 2406 krát)

asiJa

• Návštěvník
Cast instalce 5/6 nepokracuje dal
« kdy: 15 Dubna 2007, 19:57:41 »
Nabootuju v pohode
CD kontrola je v poradku
Disky a vsechen hardware se zda se mi nasel v poradku, a v device manageru si muzu spravne precist Athlon 64, MSI K8N Neo, CK8S SATA,  Maxtor6Y160M0 i rozdeleni,

ale v kroku 5/6
(Zvolte disk) po tom co se nacte program na deleni disku to nekonecne dlouho nacita a dal se to nehne ... zustane tam veta: "Muzete nechat.....disk rucne." - nabidka
" * Naformatovat cely disk ...." se neobevi

Fedoru a SuSE 10.2 sem naistaloval, tam s timhle problem nebyl
skousel sem i ono "acpi=off noapic nolapic" o kterem se tu vsude pise v souvislosti s podobnymi problemy
Skousel sem to nekolikrat

//btw. ta instalace z life CD je skvela vec, napr. ze muzu ted tohle psat primo vidim co a jak je, a //kdyz neco trva dlouho tak muzu treba neco zahrat nebo browsovat na netu

asiJa

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 15 Dubna 2007, 20:04:55 »
Jeste :
skousel jsem ted spustit GParted sam o sobe z nabidky System>Administration
-a vysledek je stejny
-GParted nekonecne dlouho provadi "Scanning all devices..." jakoby disk nemohl najit (?)
ale pritom v Device manageru je i se spravnymi jmenovkymi oddilu

asiJa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Dubna 2007, 20:18:45 »
a jeste ted pri vypinani sem si vsimnul vypisu konzole (napsal sem to rychle na papir neni to moc presne)
mnohokrat (prez nekolik obrazovek) se tam opakovaly hlasky typu:

[1300.89465] ATA1:Translated ATA start/err 0x51/40 to SCASI SK/ASC/ASCQ 0x3/11/04

a

Buffer I/O Error on device sad6 ligical block

kazdou to vygenerovalo tak jednou za 2 sekundy, pricemz disk vzdycky trosku zabrumlal, stejne periodicke brumlani probihalo pri zapinani GPartu, a 5/6kroku instalace

jeste bych mel rici ze na jednom z oddilu disku mam windowsem najite a osetremne spatne sektory asi 156kb, mozna ze to souvisi.

Ale stejne by to prece nemelo zabranit instalci, ne? jde to nejak obejit?

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Dubna 2007, 22:13:05 »
nepomohlo by vyskúšať rozdelenie disku cez GParted liveCD? prípadne kubuntu používa nejaký KDEčkársky program na delenie diskov. že či je problém v gparted alebo v hdd..
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Ditrue

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Dubna 2007, 18:50:07 »
Mam podobny problem. Akorat, ze ja jsem mel jiz Ubuntu nainstalovane a pri brouzdani na netu mi zamrzlo. Po restartu mi to pise stejny hlasky a ubuntu si spustim leda tak z live CD. Ale disky mi to nepripoji. GParted mi to najde presne strukturu toho disku ale nepreformatuje mi to.(resp dela to uz 3 hodiny v kuse) Mate nekdo nejakej napad-mimo hodit disk do popelnice?

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 23 Dubna 2007, 01:30:10 »
skúšal ste čo som písal?
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

gb

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 23 Dubna 2007, 12:13:41 »
zkuste při spouštění napsat na konec options pci=nommconf třeba to pomůže, mě to tedy pomohlo. Mám podobné HW. k8N a SATA.
zde je můj vypis http://sweb.cz/georg.black/tmp/linux/better/lshw.txt (příkaz lshw v konzoli) po zadání toho parametru. Bez toho to disk vůbec nedetoval(a taky myš a síťovka a ...)
Jinak přeju hodně úspěchů, já s Ubuntu bojuji už cca1 měsíc bez úspěchu. Ale na jeho obranu věřím, že je to mou configurací HW a ne zcela dokumentovanými požadavky.

Pokud zkoušíte 610 tak zkuste 704. S ní se mi už i podařilo naformátovat disk. :) Což se mi s 610 nedařilo.

GB

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.