Citace: kozuch82Citace: Petr TomešNo tak to se nedivne, když posuzujete paměťové nároky režie živého CDa anavíc během isntalace (druhá inst. obrazovka), než nainstalovaný systém na disku... To je totiž ... blbost.Davam za pravdu. Nicmene, kdyz jsem to zkousel, nemel jsem cas resit pripadnou instalaci jinym zpusobem. Trosku jsem se divil, ze to liveCD ma takovy problemy, Ubuntu mi behalo na notasu Celeron 1.4 256MB bez problemu... no ale asi to dela ta diskova cache..Provoz nainstalovaného systému na disku bude vždy mnohonásobně rychlejší už z principu, že se nemusí věnovat paměť na režii sezení a točení CD při jakékoliv operaci, která právě není uložená v RAM. A že tam těch (komprimovaných dat) je na CD 700 MB...Xubuntu bude obvykle rychlejší než Ubuntu (a mít rychlejší reakce), protože je tak záměrně navrženo. Naopak nebude mít některé funkce a vlastnosti a některé věci tam mohou být těžkopádnější než v GNOME.Já jen chtěl, abyste srovnával a komentoval srovnatelné a komentovatelné. Nevěřím, že by se na zmiňovaném stroji s nainstalovaným Ubuntu 7.04 nedalo pracovat. Pokud je problém s instalací, tak přece není žádná potíž použít textového instalačního Alternate CD nebo minimálního CD pro instalaci z internetu...
Citace: Petr TomešNo tak to se nedivne, když posuzujete paměťové nároky režie živého CDa anavíc během isntalace (druhá inst. obrazovka), než nainstalovaný systém na disku... To je totiž ... blbost.Davam za pravdu. Nicmene, kdyz jsem to zkousel, nemel jsem cas resit pripadnou instalaci jinym zpusobem. Trosku jsem se divil, ze to liveCD ma takovy problemy, Ubuntu mi behalo na notasu Celeron 1.4 256MB bez problemu... no ale asi to dela ta diskova cache..
No tak to se nedivne, když posuzujete paměťové nároky režie živého CDa anavíc během isntalace (druhá inst. obrazovka), než nainstalovaný systém na disku... To je totiž ... blbost.