Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vzdalene pripojeni - co pouzivate? NX? [vyřešeno]  (Přečteno 2430 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Vzdalene pripojeni - co pouzivate? NX? [vyřešeno]
« kdy: 01 Května 2007, 11:20:18 »
Nevite nekdo jak to je s nx baliky? Zdarma je jenom ten nxclient? Kdyz se totiz pokusim pripojit na svoje druhy pc, tak mi to napise:

Kód: [Vybrat]
"Your evaluation period has expired."
NX> 203 NXSSH running with pid: 10163
NX> 285 Enabling check on switch command
NX> 285 Enabling skip of SSH config files
NX> 285 Setting the preferred NX options
NX> 200 Connected to address: 192.168.33.132 on port: 22
NX> 202 Authenticating user: nx
NX> 208 Using auth method: publickey
NX> 618 Your evaluation period has expired. Please visit
NX> 618 the NoMachine Web site at http://www.nomachine.com/
NX> 618 to acquire a valid subscription.
NX> 999 Bye.
NX> 280 Ignoring EOF on the monitored channel
NX> 280 Ignoring CLOSE on the monitored channel
Killed by signal 15.
Co vy pouzivate pro vzdalene pripojeni? Mne se NX moc libi, ale asi se teda za nej musi platit. A nxclient mi je naprd, kdyz si musim koupit nxserver :-(
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 01 Května 2007, 11:33:40 »
Citace: XomboX
Co vy pouzivate pro vzdalene pripojeni? Mne se NX moc libi, ale asi se teda za nej musi platit. A nxclient mi je naprd, kdyz si musim koupit nxserver :-(
SSH

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Května 2007, 11:42:09 »
A mohl byste mi, prosim, doporucit neco s GUI? Potreboval bych take primo videt tu pracovni plochu na druhem PC.
Zkousel jsem "Vzdalenou pracovni plochu" (ta ktera je uz defaultne v ubuntu), ale nedari se mi pripojit pres router. Nikde se tam neda nastavit port, takze ani nevim na jaky port mam nastavit presmerovani na routeru. Pripojil jsem se pouze v ramci site LAN.
Dekuji
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 01 Května 2007, 11:59:35 »
Citace: XomboX
A mohl byste mi, prosim, doporucit neco s GUI? Potreboval bych take primo videt tu pracovni plochu na druhem PC.
Zkousel jsem "Vzdalenou pracovni plochu" (ta ktera je uz defaultne v ubuntu), ale nedari se mi pripojit pres router. Nikde se tam neda nastavit port, takze ani nevim na jaky port mam nastavit presmerovani na routeru. Pripojil jsem se pouze v ramci site LAN.
Dekuji
Pokud pro SSH použijete Putty a povolíte X11 forwarding, tak můžete spouštět grafické aplikace z toho druhého pc (plocha to zrovna nebude, ale můžete si např. spustit tamní panel...).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Května 2007, 12:10:48 »
FreeNX je GPL varianta NXserveru. Bohužel server funguje jen na Linuxu(snad i BSD atd.)  Windows může obsahovat jen klienta a připojovat se na Linux.
Jinak můžete zkusit "rdesktop". Již se tu řešil...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 01 Května 2007, 12:16:01 »
Citace
Pokud pro SSH použijete Putty a povolíte X11 forwarding, tak můžete spouštět grafické aplikace z toho druhého pc (plocha to zrovna nebude, ale můžete si např. spustit tamní panel...).
X11 forwarding jsem si povolil (napriklad xclock mi funguje bez problemu ;-) ), mohl byste mi, prosim rict, jak mohu napriklad spustit tamni panel?

Citace: milhouse
FreeNX je GPL varianta NXserveru. Bohužel server funguje jen na Linuxu(snad i BSD atd.)  Windows může obsahovat jen klienta a připojovat se na Linux.
Jinak můžete zkusit "rdesktop". Již se tu řešil...
To by mne nevadilo. Chci akorat propojit dvoje ubuntu. Jestli to teda dobre chapu, tak FreeNX = server, to je OK. Ale jak se na ten FreeNX mam pripojit? K tomu potrebuju NX clienta, ale ten uz free neni? Je to tak?
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 01 Května 2007, 16:16:27 »
neviem, co to tu rozoberate.. .. http://www.nomachine.com/download.php je vsetko, okrem komercneho servera free .. client je free .. aj server free edition (treba ten server, node a manager)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 01 Května 2007, 17:57:49 »
Nxclient i Freenx(server) je v repozitářích.
Návod najdete na netu. Strejda Google pomůže. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 01 Května 2007, 18:54:28 »
Aha, bylo to tim, ze jsem stahoval nx z netu a stahnul jsem asi nejakou trial verzi. Ted jsem vse odinstaloval a nainstaloval freeNX a nxclient z extra pridanych repo:
# Seveas' Ubuntu Packages
deb http://mirror2.ubuntulinux.nl/ feisty-seveas all
jak radil milhouse no a uz to krasne jede.
Tak diky za info.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.