Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu nejde spustit na 64bit PC  (Přečteno 3627 krát)

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
Ubuntu nejde spustit na 64bit PC
« kdy: 27 Prosince 2006, 12:48:59 »
Dobry den,

hladal som a hladal, ale bohuzial som svoj problem nevyriesil a tak sa skusim obratit na vas.

Mam nove PC s procesorom intel core2 cpu 6300 @ 1,86 GHz. Chcel som nan nainstalovat 64bit verziu Ubuntu 6.06 (koli LTS) tak som stiahol dvd, napalil a ...... ubuntu sa nespusti. Nabehne uvodna obrazovka s moznostami a ked dam spustit Ubuntu tak dojdem az po hlasku "booting the kernel" a absolutne nic sa nedeje, pomoze len reset pc. Skusil som napisat paramerte noapic, nolapic a noacpi (alebo tak nejak :D) ale nepomohlo to. Stiahol som este cd verziu, i386 verziu a aj Ubuntu 6.10 pre 64 bit aj pre i386 ale vzdy ta ista chyba. Dokonca sa parkrat stalo, ze sa nedostal ani k tomu "booting the kernel". Jedina verzia, ktora funguje je DVD Ubuntu 6.06 i386 napalovana na tej istej napalovacke, na to iste medium ale na inom systeme (mam nanovo nainstalovane win). Prve DVD so 64bit verziou som napaloval v PIO rezime tie ostatne v DMA rezime. Vsetky DVD a CD sa vo win spustia a da sa z nich instalovat a bez problemov sa daju prezerat. Kontrolu disku z Ubuntu menu som sice spustil ale dostal som sa len po "booting the kernel" a dalej nic.

Rad by som si Ubuntu nainstaloval (mam ho cvicne na nb a dost sa mi paci) ale neviem si s tymto rady. Tiez by ma zaujimalo ci je 64bit verzia ovela vyhodnejsia pre moj procesor alebo ci si mam bez vycitiek svedomia nainstalovat tu i386 verziu, ktora ako jedina funguje.

Dakujem za pomoc
No Future, No Hope

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2006, 17:15:39 »
Rozdíl mezi 32 a 64 bitem není pro běžného uživatele příliš velký, pokud neděláte náročné výpočetní operace.
Jinak ale nevím, jestli je i386 i pro 2jádro, protože jinak by bylo využíváno jen jedno.

64 bit má vedle vyšší rychlosti také své nevýhody. Není nijak dobře implementovaný, z toho plynou různé problémy, na 64bit chybí některé programy apod. Ale jsou tady i lidé, kteří provozují 64bitový systém naprosto bez problémů
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Prosince 2006, 17:46:33 »
Já jsem na svůj noťas (rovněž Core Duo) instaloval Ubuntu 6.06 z instalačního DVD pro architekturu i386. Potom jsem přes Synaptic nainstaloval nové jádro (tuším linux-image-2.6.15-27-686-smp - s podporou více procesorů + nějaké ty restricted moduly a další věcičky). Upravil jsem /etc/fstab (nebo se mi upravil sám? to už si nepamatuji), nabootoval do nového jádra a to staré odinstaloval. Od té doby jsem měl ve sledování systému dvě křivky - jednu pro každé jádro.
Verze 6.10 už tyto odlišnosti v jádrech odstraňuje, protože používá pouze generické jádro.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

jz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Února 2007, 08:58:24 »
Mam podobny problemy viz Start Live CD na AMD64 takze to neni problem jen dual core, nemas nahodou stejny cipset nForce 570 ?

jz

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
« Odpověď #4 kdy: 31 Května 2007, 09:27:10 »
Citace: makl
Já jsem na svůj noťas (rovněž Core Duo) instaloval Ubuntu 6.06 z instalačního DVD pro architekturu i386. Potom jsem přes Synaptic nainstaloval nové jádro (tuším linux-image-2.6.15-27-686-smp - s podporou více procesorů + nějaké ty restricted moduly a další věcičky). Upravil jsem /etc/fstab (nebo se mi upravil sám? to už si nepamatuji), nabootoval do nového jádra a to staré odinstaloval. Od té doby jsem měl ve sledování systému dvě křivky - jednu pro každé jádro.
Verze 6.10 už tyto odlišnosti v jádrech odstraňuje, protože používá pouze generické jádro.
Měním HW s 32bit CPU na dvou jádro 64bit - mohu ponechat klasickou 7.04 pro i386 ? To je super !
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.