Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VMWare  (Přečteno 1481 krát)

Michal Zilka

• Návštěvník
VMWare
« kdy: 10 Května 2007, 13:49:02 »
Pod Windowsom mam naistalovany VMWare a v nom spustene Ubuntu 7.04.

Vo windowse mam pripojenie na internet cez DHCP s verejnou IP adresou.
Vo VMWare mam nastavenie ethernetu cez NAT:Used to share the host's IP adress.
Vtedy mi v Ubuntu internet ide korektne :), vytvori sa mi "virtualna" LAN siet medzi hostovskym OS (Windows) a Ubuntu.
V Ubuntu mam vtedy neverejnu IP adresu (192.168.X.X).  
Problem je ale dostat sa cez Sambu do LAN, v ktorej je Windows. Ked si pozriem windowsacke workgroupy v Ubuntu, objavi sa mi iba moj PC s windowsom :( . No a ten je pripojeny do "realnej" LAN s ostatnymi PC s verejnymi IP adresami. Do tejto siete sa z Ubuntu neviem dostat.

Ked si vo VMWare nastavim Bridged connection: Connected directly to the physical network, potom mi DHCP server providera priradi v Ubuntu verejnu IP adresu - inu ako tu, co mam vo windowsoch, lebo mam aj inu MAC adresu sietovky ako vo Windowsoch.
Vtedy vidim  a funguju vsetky PC a vsetky workgroupy LAN siete :) .
Funguje mi prikaz ping na internetove adresy :) , ale Firefox mi nevie otvorit stranky, rovnako ani Gaim sa nevie pripojit :( .
Hlasi connection to... a pri tom aj ostane.

Provider neblokuje nic.

Ako by som mohol vyuzivat aj LAN aj internet sucasne? Preco mi ide ping a nejdu ostatne aplikacie?

Par otazok (nechce sa mi googlit ;) ):
Ako restartnem siet? T.z. aby si ubuntu znova nacitalo IP adresu z DHCP servera, alebo ak spravim nejake konfiguracne zmeny (IP adresa, MAC adresa), aby ich aplikovalo.
Ako zmenim MAC adresu sietovej karty?

Dakujem za rady.
ASkEN
hw: HP nx7400 = CoreDuo T2250 1.73GHz, 1GB RAM, 80GB HDD...
sw: Ubuntu 7.04, Windows En Home

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.