Zdravím,
Delší dobu (od tý doby, co Ubuntu vlastním, vlastně od verze 6.06LTS, posléze 6.10 a teď 7.04) mám problém s integrovanou zvukovkou VIA se SouthBridgem VT8237A na základně MSI P4M890M-L na OS Ubuntu 7.04.
Zvuk by měl mít výstupy 5.1 + LINE OUT (stereo) a vstupy LINE IN (stereo) a MIC.
JENŽE to momentálně disponuje občas problémovým stereovýstupem na JACKu "Sr" a jinak nic nefunguje, jak vstupy, tak i výstupy.
Zvukárnu mi to v Nastavení zvuku detekovalo jako HDA VIA VT82xx (ALSA Mixer), jde zvolit i možnost Generic 1106 ID 1708 (OSS Mixer), všechno je tam nastaveno na HDA Generic (i pod ALSou to funguje).
Ve WengoPhone je zvuk nepoužitelnej. Vstup pochopitelně nejde, výstup se nedá poslouchat. Místo toho, aby tam byl slyšet hlas, tak slyším pořádně zhéliovanou koktavou šmoulinku- ničemu není rozumět.
V Audacity, když dám nahrávání, tak je při přehrávání toho záznamu slyšet jen pískot.
Občas musím ukončit ARTSD, abych něco slyšel, jinak mi vyskočí hláška "Problém s inicializaci zvukový vrstvy"
Jako poslední záchranu jsem považoval
tenhle archiv se vším potřebným- je to přímo od VIA, pro stažení stačí kliknout na

,jenže se mi povedlo akorát zvuk úplně zrušit, protože tam jsou nejspíš chybný příkazy, tudíž jsem musel jádro 2.6.20-15 přeinstalovat.
Věděl by někdo, jak na to, nebo si s tím jádrem pohrál?
Prosil bych ale co nejvíc polopaticky- jsem ještě začátečník.
Předem všem mockrát děkuju!!!