Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako defaultne zapnut window manager > beryl ? (namiesto KDE)  (Přečteno 1768 krát)

primar

• Návštěvník
nabieha mi vzdy kde aj v session xgl , chcem aby nabehol defaultne window manager na beryl a nie kde , vzdy to musim pri starte prehadzovat , musi sa dat do autostartu zadat nejaky parameter aby nastavilo beryla ako defaultny manazer okien,resp. v startxgl.sh dat nejaky parameter za beryl-manager v tom scripte...
vsetky settingsy a configy berylu som presiel tam som nenasiel nic.. dik za pomoc

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
Ako defaultne zapnut window manager > beryl ? (namiesto KDE)
« Odpověď #1 kdy: 07 Května 2007, 11:16:50 »
Beryl není náhrada za KDE, ale za KWIN. Chce to dát mezi programy po spuštění beryl-manager, který se pak po spuštění pustí a může spustit is samotný beryl. Stačí mít beryl vybraný v beryl-manageru.
Promise her anything, but give her GNU.

primar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2007, 16:11:43 »
beryl-manazer mam v autostarte ,resp. v startxgl aby nabehol iba ked je spustene xgl,problem je v tom ze ja si v beryl-manageri musim zakazdym vyberat beryl namiesto kwin,nezapamata si to proste,po kazdom spusteni beryl-managera to musim vybrat...chapes ? v ubuntu som to mal rovnako a nabehol beryl automaticky tuto nabehne sice beryl-manager ale ako window manager nabehne aj tak iba kwin a vzdy to musim prehodit na beryl....to je moj problem ...

teda otazka znie : co mam spravit aby si zapamatal ako window manager beryla a nie ten kwin ???

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 07 Května 2007, 17:37:59 »
To skor vyzera na problem pri spustani ktori ti zhodi beryl. Skus vypnut beryl-manager a potom ho spusti cez terminal(alebo co je v kde) a pozri ci nepise chyby.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

primar

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2007, 13:34:53 »
nie beryl sa spusti korektne ziaden crash , on si nevie zapamatat ako som mal nastaveneho window-managera pri odhlaseni, to je problem a doteraz som ho nevyriesil...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.