Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podpora hardware v Linuxu (v jádře) velice dobrá  (Přečteno 2373 krát)

Smolík

• Aktivní člen
  • *
Podpora hardware v Linuxu (v jádře) velice dobrá
« kdy: 17 Května 2007, 22:03:38 »
Když jsem si nainstaloval (na můj poskládaný počítač) Ubuntu vše jelo bez jakýchkoliv ovladačů, ale co se stalo dnes to jsem nečekal:
Brácha si koupil Tablet Wacom Graphire4 Classic XL a bez čehokoliv se to rozjelo a fungovalo. Mrzelo mě že tam není nastavení jako u ovladače na XP, ale pak jsem přišel na to, že něco se dá nastavit přímo v gimpu (např. nastavení aby se kursor pohyboval jenom v okně výtvoru). V Ubuntu jsem ještě nenarazil na jediný HW co by mi nešel (teda vlastně jo můj IRDA s K700i :( ). Ohledně podpory hardware naprostá spokojenost. Ohledně ostatního taky ;) .
Prostě Ubuntu :D
« Poslední změna: 19 Října 2007, 15:50:25 od Anna Taliánová »

Smolík

• Aktivní člen
  • *
Podpora hardware v linuxu (v jádře) Velice dobrá
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2007, 22:07:14 »
Ale teď mě napadá, že jsem někde čet že vývojáři píšou ovladače, který nejsou v jádru. Tak si podvědom(?n?)ě místo toho v linuxu (jádře) doplňte Ubuntu.

EDIT: vývojáři ubuntu, samozřejmě

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2007, 22:08:24 »
Určitě nejede všechno ;) Ale jak už se tu někde psalo není to chyba vývojářů linuxu, ale výrobců HW, pokud nedodávají ovladače (nejlépe rpm nebo deb balíčku a nebo source). ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Smolík

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2007, 22:10:02 »
Právě kvůli tomu si toho tolik vážím. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.