Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synchronizace obecne na Ubuntu  (Přečteno 3337 krát)

dck

• Návštěvník
Synchronizace obecne na Ubuntu
« kdy: 10 Května 2007, 08:37:37 »
Dobry den,

chystam se kompletne prejit na Ubuntu a ke spokojenosti mi chybi pouze nasledujici: nastroj typu MobilEdit na spravu "hloupych" mobilnich telefonu (pripadne Nokia PC Suit; podstatna je moznost spravy souboru) a nastroj typu ActiveSync na Synchronizaci s aplikaci co nejvice podobnou MS Outlooku.

Slysel jsem o Synce misto ActiveSyncu, ale ten udajne zatim nepodporuje WM5. Coz je spatne, protoze potrebuji synchronizovat data s nejnovejsimi Windows Mobile 6. Jako alternativa k outlooku je uz v ubuntu jista aplikace, ale na tu jsem chvalu take prilis nevidel. Po hledani ve forech take zrovna dvakrat moudry nejsem, budu vdecny za kazdou radu a informaci, diky.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 10 Května 2007, 09:07:55 »
Na komunikaci s telefony tu programy jsou
např xgnokii a další (snad se ozve někdo, kdo něco takového používá)

Synchronizace s Windows Mobile asi bude spíš problém.
Možná zkusit ActiveSync pod Wine...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

tomsoyer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2007, 15:36:50 »
také jsem toto řešil a je to jediná věc která mě na Linuxu vadí.
Prostě se mi nepodařilo nainstalovat a rozchodit programy které by uměly synchronizaci kalendáře úkolů a poznámek s mobilem :-(
Jinak jako náhradu Outlooku používám více než spokojeně kontact. bohužel neumí synchronizaci.
Jediné co si mi povedlo rozchodit s mobilem je posílání souboru mezi pc, posílání sms, a stažení kontaktů z telefonu.
Samozřejmě není to tak efektivní jako ve Win.

Nyní jsem to obešel takto:
nainstaloval jsem virtualbox na něj winXP a Office 07.
V Outlooku používám pouze kalendář, poznámky, úkoly a synchronizuji s mobilem.
Na email stále používám kmail přijde mi lepší.

Není to úplně ideální, ale mě to tak vyhovuje navíc mohu pouštět i jiné programy které v linx nemají náhradu.

PS: Virtualbox je pro mě největší překvapení, vše funguje rychle spolehlivě.
HP nx6310 + Kubuntu Feisty Fawn

dck

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 10 Května 2007, 17:16:43 »
VirtualBox vypada pekne, ale na "kancelarinu" ho vyuzivat nechci.. nema nekdo zkusenosti s activesyncem a Outlookem pres Wine? Zajimalo by me take, jak instalovat windowsi aplikace (resp. spustit setup tak, aby instaloval jak ma, vzhledem k odlisne architekture Linuxu), abych je vubec mohl pres Wine spustit. Diky.

Vojtin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 10 Května 2007, 17:47:00 »
Pokusit se o to můžeš, ale nejspíš to bude zbytečný, activesync s wm5 se mi nepodařilo rozchodit, ani žádnej jinej soft pro linux jsem nerozchodil tak aby synchronizoval wm5 a evolution. Pokud nechceš win, ale chceš synchronizovat budeš si muset koupit OSX :) Jinak jaký programy víš, že ti budou na linuxu scházet, že píšeš jak je rozchodit? Doporučuji nejdřív vyzkoušet linux programy a pak teprve zkoušet rozchodit něco pod wine. Osobně se mi toto příčí a je s tím víc problémů než užitku.

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 10 Května 2007, 17:58:16 »
Citace: Vojtin
Pokusit se o to můžeš, ale nejspíš to bude zbytečný, activesync s wm5 se mi nepodařilo rozchodit, ani žádnej jinej soft pro linux jsem nerozchodil tak aby synchronizoval wm5 a evolution.
Uz by to melo jit -> vyslo SynCE 0.10 a to by melo zvladnout synchronizovat vse, jenom nejsou balicky a tak by jsi si to musel kompilovat rucne.
PS: s wm6 by nemel byt problem pokud pobezi wm5 - v sync protokolu by nemel byt rozdil
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Vojtin

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Května 2007, 18:02:58 »
Citace: MarrLiss
Pokusit se o to můžeš, ale nejspíš to bude zbytečný, activesync s wm5 se mi nepodařilo rozchodit, ani žádnej jinej soft pro linux jsem nerozchodil tak aby synchronizoval wm5 a evolution.
Uz by to melo jit -> vyslo SynCE 0.10 a to by melo zvladnout synchronizovat vse, jenom nejsou balicky a tak by jsi si to musel kompilovat rucne.
PS: s wm6 by nemel byt problem pokud pobezi wm5 - v sync protokolu by nemel byt rozdil
Aha, tak to přeju hodně štěstí :)

dck

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Května 2007, 23:30:46 »
Doporučuji nejdřív vyzkoušet linux programy a pak teprve zkoušet rozchodit něco pod wine.
Samozrejme nejsem hlupak a ekvivalentni programy pod Linux si najdu, ale aplikace typu "Serato" (http://www.serato.com/products/scratchlive/) najdu pod Linuxem tezko. Ocenil bych spise konstruktivni rady nez moralizovani :)

Citace: MarrLiss
Tezko rici, s activesyncem nizsim nez 4.5 synchronizaci s wm6 zarizeni provest nelze. Jeste dotaz > komunikuje Synce s Evolutionem pri synchronizaci stejne jako Activesync s Outlookem?

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 17 Května 2007, 09:40:02 »
Citace: dck
Jeste dotaz > komunikuje Synce s Evolutionem pri synchronizaci stejne jako Activesync s Outlookem?
Nepochopil jsem, melo by to dokazat synchronizovat stejne jako ActiveSync (uz jsem to i zkompiloval, ale synchronizace mi vzdy sleti na jedne veci v opensync).
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.