Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vydány specifikace pro drivery ATi [Pozn. mod.: Ne tak úplně ]  (Přečteno 2283 krát)

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
Na phoronixu
Kód: [Vybrat]
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=700&num=1se objevila správa o vydání zdrojového kódu pro ovladače Radeonů, které už nepodporuje fglrx... Nejspíš se můžeme brzy těšit na bezproblémový Beryl a funkční hry pod Feisty Fawn a novějšími... Konečně první dobrej tah od AMD :)
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Vydány specifikace pro drivery ATi [Pozn. mod.: Ne tak úplně ]
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2007, 09:45:32 »
Super!

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2007, 09:49:26 »
Když to teď tak pročítám,asi jsem si to špatně přeložil... Není tu nějaký angličtinář,který by mi to potvrdil/vyvrátil? (původně jsem totiž četl ATi has opensourceD drivers too)
Linux Gaming Clan leader

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2007, 12:36:16 »
Asi zkazím náladu:
ATI Technologies had released specifications to the Radeon R200 (8500 to 9200) series to X.Org developers quite a while ago. For those graphics cards, there is an excellent stable and open-source driver built into X.Org and since then ATI discontinued R200 support in their fglrx binary driver.Což v překladu znamená zhruba toto:
Ati vydala specifikace ke kartám R200 pro vývojáře X.org před notnou dobou. Pro tyto karty existují výborné a stabilní ovladače zabudované do X.org a od té doby Ati dále tyto karty nepodporuje ve fglrxO jiných specifikacích se nemluví, naopak se píše o samém reverse-engineeringu

Edit: připsal jsem poznámku do nadpisu
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2007, 15:55:03 »
No,v tom případě nechápu,proč nejsou OS drivery pro R200 stejně rychlý,jako drivery fglrx.... Přeci když jsou specifikace,tak by to neměl být takový problém,ne?
Linux Gaming Clan leader

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2007, 16:07:10 »
Podle mě jsou (možná jsou malinko pomalejší, nevím jaké zkušenosti mají programátoři těch OS driverů s grafickými kartami)
Ale ty karty jsou starý a pomalý...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2007, 16:09:18 »
Ty karty jsou starý... Ale pořád maj aspoň trošku herní potenciál... Třeba takový Enemy Territory je s fglrx krásně hratelný..... Ale OS drivery nestíhaj...
Linux Gaming Clan leader

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #7 kdy: 07 Května 2007, 06:44:42 »
Opravdu, o vydání zdrojového kódu se v článku prakticky nepíše. Je tam pouze zmínka, že před rokem byl odtajněn zdrojový kód pro čipy R200, tj. karty 8500 až 9200), a že nyní pro tyto karty existuje pod Linuxem "supr trupr" ovladač a proto ATI/AMD vyřadily podporu těchto karet ze svých binárních ovladačů. Dále článek rekapituluje, jak vznikají (ilegálně, pololegálně) open source ovladače pro novější karty (čipová řada R500, resp. R600).

Podle mne by se článek spíš měl nazývat "Historie open-source ovladaču pro ATI a výhled do budoucna". O tvrzení, že pro starší karty existuje "excelentní a stabilní" ovladač zabudovaný v X.org by se dalo diskutovat. Po svých zkušenoste s Radeon 9200 bych si dovolil tvrdit, že to není pravda.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 07 Května 2007, 14:48:23 »
Moje zkušenosti jsou stejný... Ale měl jsem za to,že všechny ovladače v driveru radeon jsou vytvářeny pomocí reverzního inženýřství... Proto mě tak překvapuje,že je můj radeon 9250 tak pomalý..
Linux Gaming Clan leader

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 17 Května 2007, 10:21:28 »
http://enterpriselinuxlog.blogs.techtarget.com/2007/05/09/amd-will-deliver-open-graphics-drivers/Další informace o tom,že AMD chce vydat specifikace... Nějak si to přelouskejte sami, aby to neskončilo jako prvně... :) Ale jinak to vypadá,že na tom už si něco bude.. :)
Linux Gaming Clan leader

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.