Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Error 17 - Grub Loading stage1.5  (Přečteno 1535 krát)

Po$pa

• Návštěvník
Error 17 - Grub Loading stage1.5
« kdy: 19 Května 2007, 01:39:00 »
Ahoj, mam problem se spustenim Ubuntu 7.04. Poprve jsem ho nainstaloval na svem notebooku kde mam i windows. Celou dobu se postupoval podle navodu a jakmile byla instalace hotova, po restartu se vsechno zasekne ne tomto:

GRUB Loading stage1.5.

GRUB loading, please wait...
Error 17

Nevim si rady, linux pouzivam poprve, prosim poradite mi nekdo?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 19 Května 2007, 02:01:47 »
Navod na reinstalaci GRUBu je popsany ve FAQ.

Po$pa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Května 2007, 12:05:56 »
To jsem zkousel a vubec to nepomohlo. Pocitac mam rozdeleny na disk C a D s Windows XP na C disku. Mel sem 11 GB nevyuziteho mista pro vytvoreni disku pri instalaci Linuxu, delal jsem vsechno presne podle tady toho navodu a po instalaci to dela to co jsem psal. Proto se ptam.

byree

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2007, 18:11:00 »
Bojuji se stejným problémem již nějakou dobu a na mnoha počítačích. (http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=74)  Prostě to vypadá, že se grub nedostane ke svému konfiguráku, který je na linuxové partition. Proč - nevím, když to tolika lidem funguje bez potíží.
Řešením je použít alternate CD a zvolit LILO místo grub. Nebo na začátku disku vytvořit malý oddíl pro /boot, za ním teprve oddíl Windows a pak zbytek.

Po$pa

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Května 2007, 17:31:11 »
Hmmm, chtelo by to nejaky schudnejsi reseni. Jednou se mi to podarilo uspesne nainstalovat, ale po te jsem mel linuxovej home 130 GB velkej, coz sem vubec nechtel, protoze sem to potreboval na zvlastni partition pouze na data. A neslo to zmensit, aspon teda v Gnome partition editor.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.