Ahoj, v linuxe som novacik (co sa tyka ubuntu prostredia velmi sa mi paci ), ale bohuzial mam niekolko vyhrad, ktore kym nevyriesim bohuzial na linuxe na "ostro" neprejdem

. Dufam ze mi s tym budete moct pomoct, takze ja sa pokusim zacat.
1 potreboval by som nejak replacemenet programu Photoshop ktory je vo windowse, je nejaka aplikacia do linuxu na takejto urovni pre pracu s grafikou?
2 Co sa tyka hier a performerance v nich, osobne je len 1 hra ktoru obcas hravam a to je steam > counter strike, podarilo sa mi ju v linuxe spustit cez wine, ale vykon nebol priam "najlepsi", je teda moznost dostat taky pocet a kvalitu hrania aspon na urovni aka je vo windowse? s tym suvysi aj moja 3tia otazka
3 Existuje nejaka aplikacia cez ktoru by bolo moznost nastavovat graficku karu co sa tyka vertikalnych synchronizacii kvality rendrovania textur?
4 Prehravac ktory by podporoval global hotkeys, som zabedneny uzivatel foobar2000 cize som hladal nieco v tomto style, nasiel som program Banshee, aspon myslim ze je to jediny program ktory sa ako tak podoba foobaru, ale bohuzial stale podporu hotkeys som nenasiel

To by bolo myslim odo mna vsetko, dufam ze mi na tieto otazky bude niekto schopny odpovedat v kladnej forme a bude ma tak cakat este vela vela hodin stravenych za linuxom, dakujem

<3 Linux