Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po update BIOS problem s grafikou  (Přečteno 2101 krát)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Po update BIOS problem s grafikou
« kdy: 20 Května 2007, 20:57:52 »
Zdravim. Dnes som uspesne? prepalil BIOS a vo winXP sa mi aktualizovali ovladace pre celu zakl. dosku, gr. kartu a vsetko funguje. Ovsem v ubuntu mi chybne zobrazovalo kurzor a objekty sa prekreslovsli spomalene. Rozhodol som sa preinstalovat ovladac tak som v xorg.conf prepisal ovladac na vesa a xserver spadol. Nepomohlo ani znovu dat nvidia, nv,vesa. Po pokuse preinstalovat nvidia ovladace sa sem tam spusta grafika uplne rozhadzana(farebne pasky). Podla logov je nejaky problem zo screen(screen0,screen 0 0, nahodne), ako by nedokazalo spravne smerovat vystup. Samozrejme som skusal aj
sudo dpkg reconfigure xserver-xorg
ale bezuspesne. Nakoniec som sa rozhodol pre celkovy reinstall ubuntu ale problem ostal.
Vie niekto co sa mohlo stat?
Do preinstalovanej 7.04 nemam pristup(ovladac nv) a v 6.10 (ovladac nvidia)mam chyby v zobrazovani. Toto pisem z XP-cka.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Po update BIOS problem s grafikou
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2007, 21:03:57 »
Tak pre upresnenie uz som to rozchodil vratenim na predchadzajucu verziu BIOS-u. Skoda lebo ta nova bola rychlejsia.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.