Tak prinasim nove poznatky:
Zkousel jsem notebook vypnout a zapnout, ale opet se sekl pri nacitani BIOSU.
Takze jsem vyndal baterie a notas spustil z live DVD Ubuntu 6.10. Ovsem uz pri bootscreenu a potom v grafickem prostredi obraz "stroboskopicky blikal". Ale jinak notas normalne bezel, jenom blikala obrazovka. Tak jsem ho vypnul a znova zapnul. Ovsem notas se pri bootu zase kousl.
Pokud spustim "svoje" ubuntu z hardisku, kde mam ovladace na ATInu, tak mi obraz neblika a notas normalne jede.
Z toho usuzuju, ze bude asi chyba v HW a budu ho muset dat do servisu

Jeste bych mel jeden dotaz k te frekvenci CPU. Zkousel jsem si dat benchmark test v ultilitce hardinfo a dopadl jsem hur oproti Intel Celeron M 1,5Ghz asi o dve sekundy. Potom jsem koukl na cpufreq-info a zjistil ze jedno jadro jede na taktu 2,16 a druhe na 1Ghz. Tak jsem to rucne spravil, ze obe jadra jeli na 2,16. Vysledek se ale moc nezmenil. Tak jsem koukal na grafy vyuziti procesoru a koukam ze pri tom benchmarku pracovalo pouze jadro c1 na 100 procent a s tim druhym jadrem to "ani nehlo" to melo porad kolem 4,5 procent.
Ale to budu asi resit az se mi notas vrati z reklamace.
Docela me to stve. Mam ho teprve 5 dni a hned takovehle problemy. Za ty penize by mohl slapat. A to jsem vybral schvalne HPcko protoze jsem si rikal ze od HP bude zarucene kvalitni. Ale doufam, ze tohle je prvni a posledni problem.