Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nede rozdelit HDD  (Přečteno 3733 krát)

Callipo17

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« kdy: 31 Března 2007, 14:20:33 »
Dobry den .. Mam takovy problem.Snazil jsem se nainstalovat linux ubuntu podle navodu, ktery sem nasel tady na webu.Ale zasekl jsem se u druhe casti u bodu 7, kdy mi nejdou rozdelit HDD .. Kamos mi poradil at to udelam normalne ve windows prez partition magic, ale tam to taky nejde .. respektive jde, pocitac se restartuje, nabehne obrazovka PQ neco se nascte na 100% a hodi mi to error typu: 1529 informaction mismatch in directory entry .. a dal nic .. :X Zkousel jsem i defragmentaci .. a porad mi to nejde .. vi nekdo co to je za chybu prosim? moc diky ..

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #1 kdy: 31 Března 2007, 19:23:43 »
zkus

chkdsk jednotka /f
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2007, 15:48:03 »
Mám stejný problém ale chkdsk disk žádnou chybu na disku nezjistil.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #3 kdy: 22 Května 2007, 16:12:17 »
zkus jiné distro.. třeba puppy linux.. ten je naprosto ideální.. po načtení můžeš médium vyndat a dělat si, co chceš... navíc jsem s ním v tomhle ohledu (myslím) neměl problémy..
...zkus se taky ujistit, že se ti zařízení automaticky nepřipojují.. to může třeba při formátování dělat problémy...
Have you tried turning it off and on again?

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #4 kdy: 22 Května 2007, 19:11:48 »
já neměním partition v distribuci ale partition magic změnšuji win oddíl abych mohl následne naistalovat na volné místo linux

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2007, 19:24:07 »
Citace: xnet
já neměním partition v distribuci ale partition magic změnšuji win oddíl abych mohl následne naistalovat na volné místo linux
Tak to ovšem není problém linuxu - to je problém programu, kterým disk dělíte.
Možná řešení problému:
a) obraťte se na podporu toho programu, kterým disk dělíte
b) dělte disk až při instalaci

Pavel1TU

• Aktivní člen
  • *
    • Můj WEBlog
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #6 kdy: 23 Května 2007, 21:35:10 »
já bych postupoval jinak:

1) Záloha POUZE souborů (pomocí SYSTEM RESCUE CD - partimage) buď na jiné PC po síti, nebo na jiný disk než se zálohuje.
2) Pak z toho samého CD likvidace primárního disku a následné vytvoření dvou disků (jeden - doporučuji raději první NTFS - asi tak velký, aby se tam ty Wokna alespoň vešly, druhý EXT3)
3) Obnova dat na disk NTFS - nelekat se Wokna nenaběhnou - toto lze opravit buď nabootováním z CD Woken a následná oprava, nebo po instalaci UBUNTU dle How-to ke GRUBu upravit BOOT GRUBU

Toto je pouze pro zkušenějšího uživatele ! Ale dělal jsem to již 3x a vždy v pododě, jen doufám že jsem nic nevynechal :lol:
Ubuntu 10.04 (9.04), Slack 12.2, Gentoo 10.1
ASUS M2N-E SLI nForce500; AMD Athlon A64 X2 4200+EE; 2G DDR2 800MHz; ASUS EN8500GT PCI-E; HDD 2x320G, AUDIOTRAK-Prodigy-7.1-hifi

gb

• Aktivní člen
  • *
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #7 kdy: 24 Května 2007, 10:04:20 »
a co máte za win? Já jsem si vytvořil místo normálně přes winXP(správa disků či co) a nechal tam volné misto pro vytvoření partions pomocí ubuntu(gparted). akorát mám pocit, že to neumělo měnit velikost. --> smazat a založit nový s menší velikostí.

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #8 kdy: 24 Května 2007, 11:11:31 »
mam winxp zatím :D s tím diskem nebylo by skoro jednoduší reinstal win a už při instalaci win nechat volné místo za win oddílem:D

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #9 kdy: 24 Května 2007, 12:03:47 »
Reinstalace Windows nutná určitě není...

tohle vás snad provede:
http://wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce_instalac%C3%AD

Určitě proveďte scandisk a defragmentaci
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

gb

• Aktivní člen
  • *
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #10 kdy: 24 Května 2007, 12:04:55 »
Citace: xnet
mam winxp zatím :D s tím diskem nebylo by skoro jednoduší reinstal win a už při instalaci win nechat volné místo za win oddílem:D
No, mno, ehm. Zcela zásadní je otázka. Jak vlastně máte HD rozdělen teď. Pokud tam máte jen C: tak to pomocí win asi neuděláte. :-/ pak opravdu PartMagic.

Reinstal Woken beru jako poslední možnost i když zde všichni píšou jak je systém XP nutí reinstalovat skoro každý týden, tak já jsem je od dob instalace před 2 roky neinstaloval a popravdě by mě ten měsíc práce, než bych to uvedl do původního stavu fakt děsil.

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #11 kdy: 24 Května 2007, 14:07:05 »
defragmentaci a scandisk jsem prováděl už hodněkrát ale bez výsledku :/.Jinak HDD je rozdelen tak že ze 180 GB má vetšinu win a zbývá 7 mb volneho mista :/

ste78

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #12 kdy: 24 Května 2007, 15:22:52 »
Ahoj, měj jsem stejný problém - jeden disk s woknama a potřeboval jsem to rozdělit. V tom Gparted při instalaci to nefungovalo, tak jsem to zkusil s Partiton magix (8čka) a při rebootu winů to házelo chybu něco jako 834 moc chyb proces halted a po najetí do systému nebyl disk rozdělený. I když jsem předtím provedl defragmentaci i čištění disku, nic nepomáhalo.

Prolezl jsem nějaké zahraniční diskuzní fóra a tam jsem našel přesně tuto chybu.

Jak je nabídka start - spustit - a tam ta kolonka; tak tam napiš jenom "chkdsk /f" (bez úvozovek) a resetuj PC (trvá to celkem dlouho). Poté mi už šel disk normálně rozdělit s PM8.
*notebook HP 1,8 GHz, 400 RAM, grafika ATI radeon express
*Ubuntu 7.04 Feisty Fawn & Windows XP :D
*jsem lamka

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #13 kdy: 24 Května 2007, 15:39:39 »
Už mám rozdělený disk přez Gparted . Ale nový problém je v tom že při instalaci u jazykových balíku vyskočí problém balíyk jsou odbrány pote instalce pokračuje ale sam se ukončí v 88% a hlásí že instalace je kompletní. Při startu systemu se ubuntu graficky našte asi do poloviny poté naskočí textový režim zahlásí chybu a poté reebot. Zkusím najít jestli tento problém už někdo nemá nebo založím nové téma.

Edit : Zatím jsem nic nenašel :D

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #14 kdy: 24 Května 2007, 17:17:53 »
Citace
zahlásí chybu...
to to píše CHYBA!!??
Zkuste nám sem tu chybu napsat...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

xnet

• Návštěvník
Nede rozdelit HDD
« Odpověď #15 kdy: 24 Května 2007, 17:24:16 »
problém už je vyřešen ,ale děkuji za ochotu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.