Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: navod na Ubuntu 7.04 na ASUS A9RP - snad to webmastri presunou  (Přečteno 1432 krát)

tatra

• Aktivní člen
  • *
Ahoj,

mam tu maly navod jak dobre zprovoznit Ubuntu 7.04 na notebooku Asus A9RP. Vložte CD Ubuntu 6.10 do mechaniky a nainstalujte. Je nutno zadat acpi=off, jinka to nepujde. Po nainstalovani provedte prechod na vyssi verzi. Tj. 7.04. Tim padem tam mate nejmene 2 jarda. Nove, ktere podporuje vypalovani DVD rychlosti 8.20x, ktere je vsak na tomto notebooku NESTABILNÍ, nekdy jde 20 minut, nekdy den. A staré, které je stabilní, ovsem umoznuje vypalování pouze při rychlosti 0,7x u DVD. Jake chtete jadro si vyberete v zavadeci pri startu pocitace.
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
navod na Ubuntu 7.04 na ASUS A9RP - snad to webmastri presunou
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2007, 14:12:56 »
1/ acpi=off: popsano ve FAQ
2/ Neni jednodussi nainstalovat rovnou 7.04?
3/ startovat Feisty s jadrem s Edgy nedoporucuji. Konfigurace systemovych baliku a knihoven je ve Feisty odladena na miru jadru 2.6.20.

tatra

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2007, 19:55:28 »
1/ acpi=off - na tomto pocitaci byt musi, je treba to napsat jiz pri bootovani z CD, jinka to nenainstalujete, v pripade ze se to vymaze pri aktualizaci systemu, coz obcas udela botu v zavadeci, tak to ani nenastartujete, tak to musite napsat pri nabihani Grubu.
2/ 7.04 mi sem nesla vubec, kdyz jsem to zkousel, stejne tak jako 6.06 (pravda je, ze jsem nezkousel vsechny moznosti)
3/ jediny problem jadra Edgy je, ze je pomale vypalovani. Naopak ve Feisty je problem s odpojovanim medii, které delá "bordel" Dokonce tam ani media nemusi byt. Coz jsem nepochopil

4/ Asus A9RP se chova presne tak, jako by ho sestavil třídní nepřítel. Funguje bezvadne pod winem, ubuntu 6.10. Ale treba OpenSuse jsem uz na nej nedostal. Rovnez Slax fungoval vsude, kde jsem ho zkousel, jen na tomto notebooku ne.
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

Dragonis

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Května 2007, 19:01:03 »
já misto acpi=off používám hpet=disable a sám se vypíná i ukazuje stav baterie
"Nenutím nikoho, aby mi uvěřil,
já důkaz nepotřebuji . . ."
 Bram Stoker

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.