Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tlaciaren a LPR [vyřešeno]  (Přečteno 2036 krát)

qaws

• Návštěvník
Tlaciaren a LPR [vyřešeno]
« kdy: 27 Května 2007, 21:32:03 »
Caute, pomozete mi pls nastavit tlaciaren pod Linuxom? Ma komunikovat cez LPR a tuto moznost som nikde nenasiel. Nastavenie vo Windows - connection to localhost - port standart tcp/ip, printer ip 192.168.1.1, port name IP_192.168.1.1, protocol - LPR, queue name - p1, LPR byte counting - disabled, SNMP status - disabled

qaws

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 30 Května 2007, 20:26:08 »
Skusal som v Synapticu oznacit balik lpr na pridanie, ale chcelo to odstranit aj gnome-desktop, takze som to radsej zrusil.

Vo skutocnosti je to tlaciaren defaultne fungujuca na paralelnom porte, ubuntu pre nu ma ovladace, ale ja ju mam zapojenu do routeru, aby na nej mohli tlacit aj viacere PC bez toho, aby niektore z nich muselo byt stale zapnute ako server.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 30 Května 2007, 20:29:02 »
Citace: qaws
Skusal som v Synapticu oznacit balik lpr na pridanie, ale chcelo to odstranit aj gnome-desktop, takze som to radsej zrusil.
Odstranit balík ubuntu-desktop se nemusíte bát - je to pouze metabalík, který obsahuje jen závislosti na základní součásti systému, jeho odinstalováním se nic nestane, o nic nepřijdete a systém nepoškodíte.

qaws

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2007, 20:34:26 »
"jen závislosti" - ak je nieco na nom zavisle a odstranim ho, tak sa to pokazi, nie? Este to chce odstranit cupsys-bsd, co je vlastne tlac, aj preto sa toho bojim.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 30 Května 2007, 20:39:43 »
Jak bych to vysvětlil lépe...?
Ubuntu-desktop je prostě balík, který když nainstalujete, tak budete mít základní systém včetně různých programů, o kterých vývojáři rozhodli, že v systému budou, ale sám není pro systém důležitý - nemusíte ho mít → pokud byste si zjistil, které všechny závislosti obsahuje a nainstaloval pouze tyto balíky, tak budete mít fungující systém i bez ubuntu-desktop.
Prostě nevím jestli jsem to vysvětlil pochopitelně, ale ubuntu-dektop klidně můžete odebrat a nic se nestane (věřte mi, mám trochu znalostí i zkušeností :)).

Můžete zkusit cokoli odebrat - třeba to i pak půjde no a když ne, tak ten jeden balík nainstalujete zpět (to dá docela rozum, či ne?)...

qaws

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 30 Května 2007, 20:55:48 »
Takze vyriesene -> nainstaloval som lpr, potom som nieco skusal, zistil som, ze Unix printer je vlastne LPR - tlaciaren som bez problemov nainstaloval cez spravcu tlaciarni.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 30 Května 2007, 21:00:27 »
Aspoň něco dneska...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.