Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zobrazeni oken i na druhe plose  (Přečteno 1712 krát)

The_ERROR

• Návštěvník
Zobrazeni oken i na druhe plose
« kdy: 30 Května 2007, 23:58:53 »
Porad se nemuzu zbavit jednoho detailu. Kdyz otevru vicero oken a zaplni se mi ta lista dole, pak kdyz prepnu na dalsi plochu, ma tam okna tech poslednich aplikaci taky a to nechci. Jak nejake pozaviram a uvolni se misto, je to ok. Mam nastevo zobrazovani jen oken na aktualni plose a porad se mi tam objevuji i ty "cizi". Uz fakt nevim v cem by mohl byt problem. Docela me to mate. Uvedu priklad:

Plocha 1:
NetBeans, Firefox, par nautilusu, gnome commander a nejaka konzole...

Plocha 2:
Treba jen 4 nebo 5 konzoli (pri obhajobe projektu ohledne IPC problemu "ctenari a spisovatele" jsem mel spusten 1 server a nekolik clientu...)

No astavalo se mi ze jsme klikl na tlacitko od konzole na plose 2 a hodilo me to na 1, coz nechci! Chci to mit oddelene, od toho ty plochy jsou. Docela me to stve.

Mam Ubuntu Edgy, posledni verzi se zapnutymi efekty prostredi. Bez efektu to nedela ale moc se mi ta krychle libi ale beril se mi instalovat zas kvuli tomu nechce.

A jeste jeden problem nezavisle na tech efektech, stalo se nekomu ze po nejake cinosti kterou jsem jeste neodchytil, mu neslo pak s oknem cokoliv udelat? Proste jak kliknu na titulek zesedne a hotovo. Nejde tedy zavrit krizkem, minimalizovat ani maximalizovat/obnovit. Kdyz kliknu do okna aktivuje se, ale jak ho chci treba posunout nebo nejak chytnout za titulek okna, tak jako bych ho proklikl na plochu. Zesedne a nechytnu jej. Pomuze ho jen treba zmensit/zvetsit tazenim za okraj, pak je vse ok - taky takova drobnost. Stava se mi to az tady na nove verzi Edgy, driv jsme to nepozoroval....

// Oprava: Nemam Edgy ale Fiesty.... tak to dopada, kdyz se nekouknu - furt se mi to plete... :-/
AMILO Pro 2085 (PM 1,7 GHz, 1GB RAM, 120 GB), Ubuntu 9.10

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2007, 01:06:30 »
Jestli používáte pro efekty Compiz, tak ta věc se zaseknutím je bohužel známá chyba. Stává se to u maximalizovaných oken. Dá se to obejít instalací novější verze Compizu z repozitáře deb http://ubuntu.moshen.de edgy eyecandy.

The_ERROR

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2007, 21:47:22 »
Ajaj, aktualizoval jsem a skoncil z chybou (rad bych poslal, ale bylo to v okne a neopsal jsme si ji). Ted uz nezapnu ale efekty prostredi... Ale uz to po maximalizaci alespon nedela, mno... Ale ty efekty bych chtel, alespon tu plochu :) A nebo bude lepsi pocakt, az to daji dohromady? Ci co vsechno ma vlastne Beril? Hlavne jestli mi to vubec bezproblemove pojede, jde mi halvne o plochy na kostce, uz jsme si na to zvykl... Mam Amilo 2084.

//Edit: Jestli ta chyba nahodou nesovisela s timhle problemem.... http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=10309
AMILO Pro 2085 (PM 1,7 GHz, 1GB RAM, 120 GB), Ubuntu 9.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.