Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asus P-7131  (Přečteno 1595 krát)

XSeth

• Návštěvník
Asus P-7131
« kdy: 31 Května 2007, 22:56:11 »
Prosím o pomoc nekdo kdo rozchodil tuto kartu byt jen na analog napiste nejak strucne jak Linux pouzivam zatim jen tejden neco uz zvladam ale ne vse podarilo se me tuto kartu primet proskenovat stanice ale trvalo to neuveritelne dlouho kernel ji vydi a zavedl tuto kartu ale bohuzel zadny z programu ji nevydi ani kafeinnebo mythtv uz si nevim rady mam nvejsi verz karty a nevim jestli je nutne aplikovat patch pro i Pro feisty s kernelem 2.6.20 a hlavne ani nevim jak ho aplikovat je to  tusim jen jako RPM balicek ale ty neumim jeste instalovat pokud nekdo tuto kartu teda rozjel pls napiste strucny nazev co pochopi i "*censored*" :o) tedy i snad ja uz jsem tak nejak bezradny pokud bude mit nekdo na me naladu na pro vas asi banalni otazky tak moje icq je 233-361-705 dekuji.

boby

• Návštěvník
Asus P-7131
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2007, 23:25:25 »

XSeth

• Návštěvník
Asus P-7131
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2007, 00:21:28 »
Dik moc ale neumim moc dobre anglictinu snad to k necemu bude taky sem googlil ale tohle prehlidl

tobr

• Návštěvník
Asus P-7131
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2007, 08:23:40 »
Moje zkusenost s kartou pod Fedora Core.
Asus kdysi dodaval starsi verzi desky a nyni pod stejnym nazvem verzi novou, s jinym layoutem, dalkovym ovladanim a taky se zmenou v digitalni casti tuneru. Dnes se dodava jen ta nova: http://www.atcomputers.cz/zbozi/asus-my-cinema-p7131-dual-rc-tv-fm-tuner/detail.aspx?p=z:62028
Ta stara asi pred rokem fungovala v linuxu analogova i digitalni cast. Ta nova verze tehdy fungovala jenom analogova. Ja mam novou revizi karty.

Analogova cast teto karty mi doma na mem PVR (MythDora 4.0, predtim 3.2) chodi bez problemu. MythDora je zalozena na Fedora Core 6 (predtim 5). V obou pripadech mi ji pri instalaci system spravne detekoval. Jediny problem jsem mel se skubanym zvukem (zvuk po PCI sbernici), tak jsem pouzil vlastni kablik (neni soucasti dodavky), kterym se karta interne propojila se zakladni deskou a ve smesovaci byla jako CD vstup. Kablik je stejny, jakym se kdysi propojovaly CD mechaniky se zakladni deskou. Kartu vidi TVtime i MythTV spravne. Takze to urcite jde :-)

S digitalni casti je to horsi, tato karta je novejsi verze, ktera nema pamet s firmware v sobe, ale ovladac jej musi nacist ze souboru. Pod windows to dela dodavany ovladac. V linuxu byla pred pul rokem situace takova, ze se musel opravit jeden radek ve zdrojaku ovladace a zkompilovat rucne. Nevylucuji (a doufam), ze nove V4L to uz vyresilo :-)
Tehdy jsem nasel nasledujici navod viz http://www.spinics.net/lists/vfl/msg27672.html , nezkousel jsem.

Na desktopu s Ubuntu FF mam Genius Video Wonder, coz je dost podobne a funguje take od instalace.
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

XSeth

• Návštěvník
Asus P-7131
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2007, 19:11:00 »
Dekuji za odpoved mam trosku jiny problem digitalni cast zatim nepotrebuju jen me proste nechce zadny s programu na sledovani TV tu TVkartu najit system ji vydi nejakym prikazem uz si nepamatuju presne zneni jsem prinutil myth tv ke scanovani stanic v konzoli ale stanice neulozil a ani se mythtv nespusti :o( kaffein ji taky nevydi ani jiny program sem hol Lamka :( a na wiki jsem taky nic neobevil proste me nejde do hlavy ze system kartu vydi ale programy ne

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.