Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gnome-keyrinng-manager - špatné heslo???  (Přečteno 1400 krát)

lukas.zaruba

• Návštěvník
gnome-keyrinng-manager - špatné heslo???
« kdy: 24 Dubna 2007, 16:09:36 »
Dobrý den, mám problém s klíčenkou gnome, normálně fungovala, po každém přihlášení se zeptala na heslo k ní, aby mohla poskytnout heslo WLAN. To bylo v celku v pořádku, ale dneska se zeptala na heslo a heslo, které normálně funguje najednou nepřijala (ani asi na 20 pokus, přitom je to stejné heslo jako do systému, takže ho napsat ještě umím). Nemá někdo podobnou zkušenost a nejlépe řešení. Tato super událost se mi stala již dříve na Ubuntu 6.10 teď opět na 7.04.
Další věc je jak zařídit, aby se klíčenka na své heslo ani neptala a pamatovala si i to svoje (smozřejmě to tak technicky nemusí být ;)) ale jde mi o to, abych nemusel pokaždé zadávat heslo vlastně 2x když se přihlašuji do sytému. Našel jsem jedno řešení http://www.hekanetworks.com/index.php/publisher/articleview/frmArticleID/25/staticId/31/, ale bohužel nefunguje, resp. pořád jsem dotazován na heslo.

Předem děkuji za odpoveď
Lukáš Z.
Prestigio Nobile 1520:
Pentium M 740, 1511 RAM, bohužel jen 60GB disk, widescreen....
... a hlavně UBUNTU 7.10 ;)

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 24 Dubna 2007, 20:18:47 »
Take uz se mi stalo, ze keyring manager najednou prestal akceptovat heslo, ktere jsem predtim normalne pouzival. Myslim ze jsem to vyresil az kompletnim vymazanim default keyring, prostrednictvim gnome-keyring-manager.

S pristupem k zaznamum v klicence bez zadavani hesla neumim slouzit :(

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2007, 20:00:37 »
No, mě by taky zajímalo, jak se zbavit toho zadávání hesla na WLAN. U Gajima jsem se toho zbavil v nastavení, ale pro nm-aplet (Network manager) nic nevím. No, ale nebudu se kvůli tomu vracet k Ubuntu 6.10 :-D. Spíš mě štve to, že přijde rodinka, někdo si chce něco vytisknout na mé tiskárně a oni nemohou, protože nemají heslo (a ani nebudou mít)...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

kkaarreell

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 02 Června 2007, 12:29:12 »
Postup, jak se zbavit otravneho zadavani hesla, jsem popsal zde.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.