Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vmware player-asi 5s opakovane zamrzavani ubuntu FF pri prekreslovani  (Přečteno 1397 krát)

tobr

• Návštěvník
Pod Ubuntu 7.04 32bit pouštím VMWare Player 1.0.2-2. Pouštím guest systém Windows XP SP2 s nainstalovanými novými vmware tools z workstation 6.0. Tools jsou nainstalovány s plnou podporou všech host operačních systému. Tentýž image mi správně funguje pod těmito windows host systémy (2000, XP, 2003 server). Nicméně pod Ubuntu mi funguje s následujícím omezením.

Kdykoliv se pohne nebo zhasne prekryvné nativní okno Ubuntu nad oknem vmware playeru, tak se celý systém včetně myší, zvuku, TV zasekne zhruba na 5s. Tohle se děje deterministicky vždycky nikoliv nahodile. Stačí když jsem ve vmplayeru a exaile zobrazí okno s informací o další mp3 a pokud toto okénko se dotkne okna vmplayeru, tak se to zasekne. Nebo když mám maximalizovaný vmplayer, tak na horní straně obrazovky je samoskrývací lišta vmplayeru. Když najedu myši nahoru a lišta se objeví a překryje vmplayer, tak ještě všechno OK. Ale když myši odjedu a lišta se začne schovávat, tak animace skrývání mi systém zasekne tak 3 až 5krát. Nebo když uchopím Ubuntu okno a pohnu s ním nad vmplayer. Dokud se pohybuji uvnitř vmplayeru tak se to nikdy nestane, pokud vmplayer zminimalizuji nebo přepnu plochu, pak je to taky OK. Ale když mám na obrazovce okno vmplayeru současně s jinými okny Ubuntu, které se překrývají, tak se nedá pracovat.

Můj HW: MB ATI RS480M2 IL2 od MSI, integrovaná grafika ATI s binárními ATI ovladači (správce nesvobodných ovládačů), 1GB RAM, SATA 200GB Seagate.
Nicméně na dalším počítači s integrovanou grafikou nvidia 6150  a sata diskem samsung to děla totéž.

Máte někdo stejnou zkušenost nebo ještě lépe nějáké řešení?
Je to poslední věc, která brání zrušení XP na mém počítači a přesunuti ms visual studia 2005 pod virtuální stroj. windows mám teď jenom na pinnacle studio a ms visual studio (oboje mám legálně, tak se určitě alespoň msvc zbavovat nebudu).
If you can't learn to do something well, learn to enjoy doing it poorly.
Ubuntu 10.04 32bit, Athlon II X4 635, M3N78-VM (nVidia 8200), 2x2GB, SATA WD640AAKS, TV Genius Video Wonder III

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.