Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nemohu zobrazit "Síť Windows: workgroup". (Samba) [Vyřešeno]  (Přečteno 3078 krát)

muklbaj

• Návštěvník
Dobrý den

Co se prosím změnilo ve verzi Feisty, že teď nevidím jednoduše v Nautilusu ostatní počítače v síti?
Máte stejný problém? Lze to prosím rozchodit bez ruční editace souboru /etc/samba/smb.conf? Konfigurace síťové tiskárny byla v předchozích verzích vždy bez problémů (nástroj gnome-cups-manager) ale teď  nelze na Windows z tohoto nástroje na sdílenou tiskárnu jednoduše přistoupit.

V předchozích verzích jsem tento problém neměl. Po čisté instalaci Feisty se však nelze jednoduše v Nautilusu dostat na další PC v síti. (Zkoušeno na dvou sítích, kde to v předchozích verzích Ubuntu fungovalo bez problémů.

Místa > Síť > Síť Windows - vidím jednotlivé skupiny, ale dostanu se jen do své vlastní, kde je jen mé PC.

V předchozích verzích Ubuntu, bez ruční editace souboru /etc/samba/smb.conf jsem vždy viděl sdílené adresáře ostatních PC. Teď se ale jen v Nautilusu objeví tato hláška:
Lituji, nemohu zobrazit celý obsah "Síť Windows: workgroup"

Na PC se z Nautilusu dostanu jen napsáním síťové adresy PC, do pole Umístění. Např.:

smb://192.168.1.13

Z Windows  adresáře v Ubuntu vidím:

Systém > Správa > Sdílené adresáře > instalace Samby > nasdílení adresářů v Ubuntu > restart Samby.

Prosím o radu. Jedná se hlavně o prezentaci Ubuntu novým uživatelům, kde nelze doporučovat ruční editaci /etc/samba/smb.conf, ale o co nejsnadnější sdílení např. tiskárny v GNOME v nové verzi Ubuntu Feisty.

~$ smbtree

WORKGROUP
        \\THELENIK                      Lenka
Error connecting to 208.69.XX.XXX (Network is unreachable)
cli_start_connection: failed to connect to THELENIK<20> ( 208.69.XX.XXX)
MSHOME
atdV.

muklbaj

• Návštěvník
nemohu zobrazit "Síť Windows: workgroup". (Samba) [Vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2007, 19:37:38 »
Tak už to funguje. Byla dostupná aktualizace samby. I nástroj gnome-cups-manager tiskárnu po aktualizaci samby už našel. V konfiguráku jsem nemusel ručně nic měnit.

~$ smbtree

WORKGROUP
        \\THELENIK                      Lenka
                \\THELENIK\SdílenéDokum

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.