Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci žádná změna  (Přečteno 1303 krát)

Ludvik

• Návštěvník
Po instalaci žádná změna
« kdy: 03 Června 2007, 12:16:18 »
Na PC s IDE disky C: D: a SCSI disky E: F: jsem z nabootovaného IDE CD G: z UBUNTU spustil instalaci UBUNTU, použil nabízenou konfiguraci - UBUNTU se nainstaloval na rozdělený disk D:. Vše proběhlo bez chybových hlášení nebo jakéhokoliv problému, vyzvalo mě to k vyjmutí disku CD s UBUNTU a restartovalo to systém. K mému překvapení při novém startu to nenabízí žádné možnosti a PC mi nastartoval jako obvykle před instalací UBUNTU do W2000. Ve Win2000 pak vidím dva nové pro W2000 nepřístupné disky, ty co se zabraly pro UBUNTU 10GB a swap 500MB. Další restarty nic nezmění. Poradí mi někdo co teď, mám znovu instalovat UBUNTU nebo co s tím ? Děkuji

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Po instalaci žádná změna
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2007, 12:53:21 »
Nainstaloval se vám totiž zavaděč do na disk D:\ jak říkáte...

Buď si musíte nainstalovat GRUB na disk, který má nastavený BIOS aby z něj bootoval, nebo si vždycky při bootu vybrat v BIOSu ze kterého disku bootovat...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Ludvik

• Návštěvník
Po instalaci žádná změna
« Odpověď #2 kdy: 03 Června 2007, 14:00:01 »
Vybral jsem v BIOSu disk ale skončí to vždy s hláškou: nenalezen operační system..
Jak instalovat GRUB netuším, dnes jsem zkoušel instalovat UBUNTU poprvé. Mohl byste mě prosím nasměrovat kde hledat postup ?  Děkuji

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.