Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wmaster0 a wlan0  (Přečteno 1404 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
wmaster0 a wlan0
« kdy: 06 Června 2007, 00:26:58 »
Dobrý den, nastal u mě problém. Koupil jsem si usb wifi kartu Asus WL-167 a částečně jsem ji zprovoznil na notebooku. To částečně znamená, že občas trvalo třeba 10 vteřin, než se přenesl požadavek. Včera jsem se na to podíval pozorněji a zjistil jsem pár skutečností. Jako ovladač jsem instaloval rt73. Když bude v /etc/network/interfaces pouze auto wlan0 iface wlan0 inet dhcp, tedy nic s eth0 (drát), karta funguje bez jakýchkoliv problémů. Problém však nastal, že se mi začalo při iwconfig hlásit nové zařízení, wmaster0, ale v interfaces se neobjevilo. Předtím tam nebylo a internet fungoval dobře. Soubor interfaces mění NetworkManager, ale ten se mi nezdá jako moc spolehlivý (občas něco udělá, občas ne...).

Když spustím /etc/init.d/networking restart, nahlásí mi to, že nemůže nalézt wmaster0 a dělá to kraviny. Proto bych se rád tohoto zařízení zbavil, ale nevím jak. Chci mít jen wlan0. Nevíte, jak ho odstranit? Kde se načítá? Jaký soubor změnit?
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
wmaster0 a wlan0
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2007, 19:09:44 »
poslete sem obsah sveho /etc/network/interfaces
Ranní ptáče dřív doskáče!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.